fbpx
Сьогодні
Відео 16:27 09 Гру 2023

Під Авдіївкою український дрон знищив наземний ворожий БпЛА з боєприпасами

Фото: Prometheus

Під Авдіївкою український FPV- дрон ліквідував наземний російський безпілотник, який доставляв боєприпаси.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram-канал Сухопутних військ Збройних сил України.

Як повідомляють, українські військові за допомогою FPV-дрону ліквідували наземний безпілотник росіян, який доставляв боєкомплекти на ворожі позиції під Авдіївкою.

"До речі, випадків використання ворогом наземних дронів останнім часом стає дедалі більше, особливо на Авдіївському напрямку", – повідомили військові.

Що відомо про нарощування виробництва та застосування дронів

Як відомо, від початку повномасштабного вторгнення Україна також активно почала нарощувати власні запаси дронів.

Як заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олексадр Камишін, в Україні вже налагоджено виробництво більшості моделей БпЛА. Більшість дронів, що закуповують для Сил оборони, вироблені в Україні.

Український ринок з виробництва безпілотників активно розвивається; наразі в країні понад 100 компаній виготовляють дрони.

Загалом тільки минулого тижня військовим передали ще 5000 дронів, на які був оголошений спільний збір United24, "Повернись живим" та monobank. Також за тиждень українські ударні підрозділи, що забезпечуються в межах проєкту "Армія дронів", уразили 132 одиниці російської техніки, зокрема, 8 танків. 

Окрім того, зі слів міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна, Україна налагодила серійне виробництво вітчизняного аналога "Шахедів". 

Нагадаємо, що у ніч на 25 листопада, росія здійснила один з найбільших пусків БпЛА типу "Шахед" на територію нашої держави.

Командувач генерал-лейтенанта Сергій Наєв показав відео роботи мобільних груп під час цієї атаки та зауважив, що "бій тривав майже 10 годин".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: