fbpx
Сьогодні
Відео 10:15 07 Гру 2023

У російському Брянську школярка влаштувала стрілянину по учнях: є загиблі, - ЗМІ

Брянська гімназія №5. Фото: сайт гімназії

Двоє людей загинули, ще п'ятеро дістали поранення під час стрілянини в гімназії в Брянську  російської федерації. Її влаштувала восьмикласниця. Наприкінці дівчина застрелила себе.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на росЗМІ.

"Учениця восьмого класу пронесла вогнепальну зброю, з якої вистрілила кілька разів", – сказав співрозмовник РБК.

За даними РИА Новости, стрілянина сталася в гімназії №5. Силовики відразу оточили будівлю та евакуювали всіх школярів.

Місцеві ЗМІ спочатку повідомляли про двох загиблих та чотирьох поранених школярів внаслідок стрілянини, яку школярка влаштувала зі зброї батька.

Пізніше в брянському управлінні МВС повідомили, що в результаті стрілянини в школі постраждали троє людей. У відомстві підтвердили, що учениця, яка відкрила стрілянину, скоїла самогубство.

За останніми даними, які наводять РИА Новости, від пострілів учениці в гімназії в Брянську постраждали 5 людей, одна з поранених однокласниць померла. Дівчина, що відкрила стрілянину, наклала на себе руки.

Telegram-канал SHOT пише, що цілями дівчини були її однокласники. Причиною може бути конфлікт із дітьми, які жартували над нею.

Дівчина зайшла до кабінету, коли вже розпочалося заняття. Інші школярі, почувши стрілянину, забарикадувалися в класах, роздягальнях та туалетах.

Після стрілянини всіх учнів евакуювали з брянської школи, будівлю оточила поліція.

Обережно відео містить ненормативну лексику.

Стрілянина в російських школах

Зазначимо, що це не перша стрілянина у школахросії. Наприклад, у російській Казані у травні 2021 року учні зі зброєю проникли до школи і відкрили стрілянину. В результаті загинули щонайменше 9 людей.

Також повідомлялось, що 18 жовтня 2021 року учень шостого класу відкрив стрілянину в школі селища Сарс на півдні Пермського краю, що в РФ. За даними поліції, дитина вистрілила двічі – в стелю і стіну.

А у вересні 2022 року в одній зі шкіл російського Іжевська колишній випускник, 34-річний Артем Казанцев, влаштував стрілянину, після чого наклав на себе руки. Тоді загинули 15 людей, зокрема 11 дітей. Крім того, 24 особи отримали поранення, серед них 22 дитини та двоє дорослих.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: