fbpx
Сьогодні
15:29 06 Гру 2023

Укрзалізниця запускає сервіс замовлення квитків для військових: навіщо це рішення

English version here

Фото: Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Акціонерне товариство "Українська залізниця" запускає спеціальний сервіс замовлення квитків для військових.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу перевізника.

У чому проблема?

В Україні у протистоянні російській агресії кожного дня на передовій йдуть кровопролитні бої, внаслідок яких поранення отримують сотні українських військових.

Їм надають першу невідкладну допомогу, потім переводять до шпиталів та лікарень на лікування. Після цього більшість потребує реабілітації вже в іншому закладі та й в іншому місті.

Військові мають добиратися потягом, проте не завжди можуть попередньо замовити квиток. Окрім того, часто наші захисники мають відрядження, які зазвичай не заплановані наперед або ж отримують відпустку і в умовах війни, її не поставиш у графік.

Окрім того, військовослужбовці повинні були бронювати квитки через військового коменданта. Це значно ускладнювало процес та фактично унеможливлювало поїздку день у день. Адже було необхідно спочатку здійснити особистий візит до військового коменданта, а потім на вокзал, щоб викупити квиток.

Яке рішення?

"Укрзалізниця" запустила спеціальний сервіс для військовослужбовців, який дозволяє придбати проїзний документ на потяг, навіть якщо квитки розкуплені.

Як це працює?

"Відтепер військовослужбовці можуть придбати проїзний документ, навіть якщо поїздка раптова, наприклад, на лікування, у відрядження або до рідних у довгоочікувану відпустку, а квитки вже розкупили", наголосив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.

Забронювати квитки військовослужбовці можуть онлайн на спеціальному порталі.

Для цього потрібно:

  • залишити заявку на порталі не пізніше ніж за 6 годин до відправлення поїзда;
  • викупити квиток у касі не пізніше ніж за 1 годину до відправлення поїзда.

Спецзамовлення квитків доступне на 17 поїздів, які найпопулярніші серед військовослужбовців. Зокрема, це маршрути до міст, наближених до зони ведення бойових дій та зворотно.

Окрім того, військовослужбовці можуть бронювати квитки як для себе, так і для побратимів, з якими разом збираються в дорогу.

Нагадаємо, що з нагоди різдвяно-новорічних свят "Укрзалізниця" планує запустити низку маршрутів до українських Карпат.

Окрім того, перевізник у грудні почне оновлювати приміське сполучення у Дніпрі та запустить перший із маршрутів системи Dnipro City Express.

Також 23 листопада, вирушив у перший рейс благодійний поїзд-кухня Food Train, який допоможе із гарячими обідами прифронтовим регіонам Харківщини.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: