fbpx
Сьогодні
16:45 04 Гру 2023

Зеленський провів військовий селектор: обговорили отримання ракет для ППО та результати нарощування власного виробництва зброї

Фото: Associated Press

Президент України Володимир Зеленський провів щоденний селектор, під час якого обговорили отримання Україною ракет для систем ППО та результати нарощування власного виробництва зброї.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Телеграм-канал Глави держави.

"Триває виконання важливих оборонних домовленостей з нашими партнерами. Отримали як дефіцитні ракети до наявних систем ППО, так і нові, сучасні зенітні комплекси. Вдячний нашим друзям", — сказав президент.

Зеленський зазначив, що дають результат і зусилля з нарощування власного виробництва озброєнь.

"Уперше вийшли на показник шість "Богдан" на місяць. І вже бачимо, як збільшити його ще", — сказав він. Зеленський відзначив і роботу "зернового коридору", який перевищив позначку 7 млн тонн вантажів. "Також отримав доповіді розвідок, зведення з фронту. Оборонні бої на Бахмутському та Авдіївському напрямках, активні дії на півдні. Херсон. Надзвичайні служби, ОВА та МВА долають наслідки чергового варварського обстрілу та допомагають постраждалим. А сили оборони реалізують задум, як відбити ворогу можливості й бажання тероризувати місто", — сказав президент.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, у наступному році в Україні планують суттєво наростити виробництво різного виду озброєнь: пріоритетом будуть ракети та боєприпаси для засобів протиповітряної оборони.

Як зазначив заступник голови Міноборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк в ефірі національного телемарафону, оборонне відомство спільно з Міністерством стратегічних галузей промисловості МОУ хоче у 2024 році збільшити виробництво ракет, боєприпасів, озброєння та військової техніки у кілька разів.

Окрім того, посадовець звернув увагу на те, що у затвердженому бюджеті наступного року передбачено виділення близько 175 мільярдів гривень на закупівлю ракет та боєприпасів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: