fbpx
Сьогодні
16:10 01 Гру 2023

На Куп’янському напрямку армія рф проводить ротацію і не припиняє штурми

На Куп'янському напрямку російські війська через втрати живої сили та техніки змушені проводити ротації підрозділів, аби не припиняти штурмові дії.

Про це сказав на брифінгу начальник Харківської обласної військової адмінстрації Олег Синєгубов, повідомляє Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

«За добу на Куп'янському напрямку наші захисники відбили сім ворожих атак. Ворог продовжує штурмувати. Для нього залишаються пріоритетними населені пункти Синьківка та Петропавлівка. Він там проводить ротації, заміни підрозділів, тому що наші Збройні сили працюють досить ефективно і наносять велике враження ворогові, він має втрати серед живої сили та техніки й озброєння. Щоб проводити штурмові дії, має проводити ротації, заміну підрозділів, що ми і фіксуємо», – зазначив Синєгубов.

Ситуація на напрямку залишається важкою, але стабільною, наголошує начальник ОВА.

«Кількість населених пунктів, які знаходяться під окупацією, не змінилася. «Сіра зона» – там, де безпосередньо ведуться зараз бойові дії, також є стабільною. Фактично ворог зараз веде бойові дії у лісосмузі попереду Синьківки – і там ситуація мінлива, є обстріли і авіаудари», – сказав Синєгубов.

На Борівському напрямку (Лиманський напрямок Луганщини) ситуація повністю контрольована, зазначив начальник адміністрації, там штурми відбуваються з меншою інтенсивністю.

Ситуація під Куп'янськом

Нагадаємо, що Куп'янськ та частину прикордонних територій Харківської області була захоплена росіянами у перші тижні повномасштабного вторгнення. Ці території були звільнені під час контрнаступу ЗСУ восени 2022 року.

Наразі окупанти не полишають спроб знову захопити Куп'янськ, аби створити "буферну зону" навколо Луганської області. Наші військові не дають ворогу просуватися.

Як повідомили у Сухопутних військах ЗСУ, російські окупанти шукають "слабину в обороні" українських військ поблизу Куп'янська.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: