fbpx
Сьогодні
11:38 01 Гру 2023

СБУ підірвала у Бурятії ще один потяг, - ЗМІ

Служба безпеки України влаштувала новий вибух на важливій стратегічній залізниці Росії. Було підірвано ще один потяг у Бурятії.

Про це повідомляє Українська правда, посилаючись на власні джерела.

Співрозмовники зазначають, росіяни двічі потрапили в пастку СБУ – на Байкало-Амурській залізничній магістралі вибухнув ще один потяг з паливом.

Зазначається, що цей підрив став другим етапом спецоперації СБУ із виведення з ладу цієї важливої залізничної магістралі. Її росіяни використовують у тому числі й для військової логістики.

Так, перший вантажний потяг вибухнув безпосередньо в Північномуйському тунелі. Для продовження руху росіяни почали використовувати об'їзний шлях, що проходить через "Чортів міст".

"Саме на це і розраховувала СБУ: під час проїзду потяга по цьому високому 35-метровому мосту спрацювали закладені в нього вибухові пристрої", – повідомили джерела.

Як пишуть російські Телеграм-канали, від вибуху загорілось 6 цистерн. Щоб гасити пожежу приїхав навіть пожежний потяг.

Чортів міст – напівкруглий віадук на Північному обході Байкало-Амурської магістралі. Був побудований в 1986 році, але постійний рух поїздів почався в 1989. Проходить над річкою Ітикіт. Висота досягає 35 метрів.

Розташований на характерних двоярусних опорах, єдиний у Росії міст такої конструкції. За даними з відкритих джерел, міст дещо розгойдується при проходженні по ньому важких потягів (з 2002 року такі по мосту не ходять, ходять тільки робочі поїзди, основний рух йде по Північному тунелю). Тож він користується "недоброю славою у машиністів", що побоюються проїжджати мостом.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, 30 листопада, стався вибух на Байкало-Амурській магістралі, яка знаходиться в Бурятії. Це була вдала операція СБУ, яка паралізувала єдиний серйозний шлях залізничного сполучення між росією й Китаєм. Вночі стався вибух на Байкало-Амурській магістралі, а саме в Північномуйському тунелі ім. Бессолова, який знаходиться в Бурятії.

Підрив – чергова успішна спецоперація СБУ, хоча в спецслужбі це офіційно не коментують. За нашими даними, під час руху вантажного поїзда спрацювали 4 вибухових пристрої.

Головне управління розвідки Міноборони України зазначає, що на території росії "частішають збої в роботі залізниці". За даними розвідників, рух опору вивів з ладу низку залізничних релейних шаф, через що на території рф затримувалися потяги та ускладнювалась логістика.

Так, в останні дні листопада згоріли релейні шафи на важливих ділянках російської залізниці у Московській області — поблизу населених пунктів Лазєнки та Артем'єво. Рух поїздів на вказаних ділянках було паралізовано.

Нагадаємо, воїни Головного управління розвідки Міноборони вночі, 27 листопада, у росії атакували дронами Смоленський авіаційний завод. Операція була вдалою, цілі вдалося вразити.

Варто зауважити, у жовтні цього року дрони вже атакували Смоленський авіаційний завод в Росії, який виробляє ракети Х-59. Тоді внаслідок роботи ГУР було порушено процес з виробництва цих ракет різних модифікацій.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: