fbpx
Сьогодні
11:23 01 Гру 2023

Ми не досягли бажаних результатів, але ми не відступаємо і продовжуємо боротися, – Зеленський про контрнаступ

English version here

Фото: Офіс Президента

Президент Володимир Зеленський визнав, що довгоочікуваний контрнаступ влітку й восени не приніс очікуваних проривів, але наголосив, що Україна не відступає і що їй потрібна допомога в нарощуванні вітчизняного виробництва озброєнь.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Президента України Володимира Зеленського в інтерв'ю AP News.

"Дивіться, ми не відступаємо, я задоволений. Ми воюємо з другою армією у світі – я задоволений. Ми втрачаємо людей – я не задоволений. Ми не отримали всієї зброї, яку хотіли – я не можу бути задоволений, але й не можу надто сильно скаржитися", – сказав Зеленський.

Він зазначив, що в ході контрнаступу ЗСУ не було досягнуто бажаних результатів.

"Ми хотіли отримати швидші результати. З цієї точки зору, на жаль, ми не досягли бажаних результатів. І це факт", – наголосив глава держави.

За його словами, Україна не отримала всієї необхідної їй зброї від союзників, а обмежені сили не дозволяють провести швидкий наступ.

"Бракує сил, щоб швидше досягти бажаних результатів. Але це не означає, що ми маємо здатися. Ми впевнені у своїх діях. Ми боремося за те, що належить нам", – зазначив президент.

Втім, за його словами, за останні кілька місяців все ж було досягнуто певних позитивних результатів. Крім того, міць Чорноморського флоту РФ була зменшена після українських атак, які прорвали систему протиповітряної оборони і завдали удару по штаб-квартирі окупантів у Криму.

Тимчасовий зерновий коридор, створений Києвом після виходу Росії з угоди воєнного часу для забезпечення безпечного експорту, досі працює,  додав Президент.

Однак Зеленський не зациклюється на минулому, а зосереджується на наступному етапі – нарощуванні вітчизняного виробництва озброєнь. На це виділяється значна частина українського бюджету, але нинішніх результатів далеко не достатньо, щоб переломити хід війни.

Зеленський сподівається, що західні союзники, зокрема США, запропонують вигідні кредити та контракти для досягнення цієї мети.

"Це вихід", – сказав Зеленський, додавши, що ніщо так не лякає Росію, як військово самодостатня Україна.

 

Нагадаємо, цього літа наші військові перейшли до контрнаступу відразу на декількох ділянках фронту. Активні бої точилися у Запорізькій області, а саме у напрямку Мелітополя та Бердянська, а також в районі Бахмута Донецької області. ЗСУ вдалося звільнити низку населених пунктів.

Проте зараз контрнаступ майже призупинився. Однією з головних причин цього стали мінні поля та лінії оборони росіян.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: