fbpx
Сьогодні
12:26 01 Гру 2023

МОМ та ЄС нададуть гуманітарну підтримку понад 200 000 українців

English version here

Представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні за підтримки Європейського Союзу реагує на гуманітарні потреби постраждалих від війни людей в Україні, зосереджуючись на поліпшенні житла, наданні предметів першої необхідності, психосоціальної підтримки, а також підготовці до зими. Фінансування від ЄС у розмірі 20,8 млн євро дозволить МОМ охопити близько 220 000 людей, які потребують допомоги.

Про це Рубрику повідомила пресслужба Міжнародної організації з міграції.

Підтримка надаватиметься безпечним і скоординованим чином у районах, що постраждали від бойових дій, особливо на півдні та сході України.

 «За підтримки Європейського Союзу МОМ має можливість надавати життєво необхідні речі, ремонтувати  пошкоджене війною житло, забезпечувати людей твердим паливом напередодні зими та задовольняти інші нагальні потреби  постраждалих від війни в Україні», –  каже Алессія Скіавон, Голова Представництва  МОМ в Україні.

 «Європейський Союз залишається відданим справі реагування на нагальні гуманітарні потреби українців, які постраждали від цієї руйнівної війни. Оскільки зима посилює виклики, з якими стикається  відважний народ України, ЄС разом зі своїми гуманітарними партнерами готовий підтримувати та надавати необхідну допомогу найбільш уразливим», –  каже Клаудія Амарал, голова Офісу гуманітарної підтримки ЄС в Україні.

Згідно з останнім опитуванням МОМ, напередодні зими 2023–24  років внутрішньо переміщені особи (ВПО) повідомили, що їм насамперед бракує фінансових ресурсів (74% опитаних ВПО та 58% тих, хто  повернувся), портативних акумуляторів та генераторів (57% опитаних ВПО та 49% тих, хто повернувся), теплого одягу та ковдр (46% опитаних ВПО та 24% тих, хто повернувся). У відповідь на ці запити МОМ допоможе посилити стійкість вразливих громад у найхолодніші  місяці року.

Завдяки фінансуванню ЄС МОМ відремонтує 5690 пошкоджених будинків і квартир, у тому числі у важкодоступних місцях та районах, які повернулися під контроль України. МОМ також відремонтує щонайменше  38 колективних центрів та соціальних установ. Понад 1700 домогосподарств, у тому числі люди, які проживають поблизу лінії фронту, будуть забезпечені твердим паливом для обігріву. Одночасно МОМ покращить системи водопостачання, водовідведення та опалення, а  також надасть термоковдри, комплекти постільної білизни, матраци та засоби гігієни для допомоги вразливим верствам населення в Україні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: