fbpx
Сьогодні
20:56 01 Гру 2023

В Україні для посадовців запрацює сервіс "Дія.Офіс": для чого це рішення

Фото: diia.gov.ua

В Україні буде запущено сервіс "Дія.Офіс" для працівників органів виконавчої влади та Секретаріату Кабміну з метою підвищення ефективності їхньої роботи.

Про це у Телеграмі повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, повідомляє Рубрика.

У чому проблема?

Розвиток держави напряму залежить від модернізації її владних інституцій. На жаль, Україна сьогодні все ще страждає від надмірної забюрократизованості та цифрової відсталості в багатьох сферах. 

Яке рішення?

Виправити цю ситуацію покликаний новий інструмент для посадовців "Дія.Офіс".

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка дає змогу запустити сервіс "Дія.Офіс" для посадовців. Через цифровізацію планується підвищити ефективність роботи державної служби.

Як це працює?

"Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка дає змогу запустити сервіс "Дія.Офіс" для посадовців. Наша мета — через цифровізацію підвищити ефективність роботи держслужби", – зазначив Федоров.

За його словами, із запуском нового сервісу працівники держустанов зможуть:

  • мати у Дії електронне посвідчення,
  • проводити опитування та користуватися сервісами, які підвищать ефективність комунікації,
  • авторизуватися на корпоративних ресурсах за допомогою Дія.Підпису.

Крім того, через Дія.Офіс можна буде переглянути інформацію про структуру держорганів та відповідальних за напрями, що, на переконання віцепрем'єр-міністра, збільшить прозорість їхньої роботи.

У майбутньому застосунок буде містити інформацію по цілях кожного міністерства та уряду загалом.

Також у планах запустити функціонал із оцінкою ефективності та КРІ для кожного держслужбовця, що дасть змогу оцінити й ефективність його роботи і актуальність цілей.

Федоров наголошує, що для реалізації проєкту не виділятимуть додаткові бюджетні кошти.

Програмне забезпечення розробляють за підтримки швейцарсько-української програми EGAP, що виконується Фондом "Східна Європа" та за сприяння "Проєкту підтримки Дія", який Програма розвитку ООН в Україні (UNDP) реалізує за фінансування уряду Швеції.

Як повідомлялося, в Україні для підприємців створюють окремий сервіс на порталі "Дія", однак поки ним скористатися зможуть не всі.

Також у застосунку "Дія" з'явилась можливість отримати англомовну версію деяких документів. Йдеться про закордонний паспорт, посвідчення водія та техпаспорт.

Окрім того, оформлення субсидій на комунальні послуги спростять через портал "Дія". Українці можуть приєднатися до тестування послуги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: