fbpx
Сьогодні
16:59 30 Лис 2023

У британській розвідці заявили про розгортання на Херсонщині нової дивізії десантників армії рф

Фото: Reuters

На території України в окупованій частині Херсонської області повітряно-десантні війська росії (ПДВ) вперше почали розгортання новосформованої 104-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міністерства оборони Британіїстаном на 30 листопада.

Нагадаємо, що у серпні 2023 року міністр оборони росії Сергій Шойгу оголосив про плани відновити цю дивізію, яку у 1998 році було скорочено до бригадного формування.

За даними Міноборони Британії, до підпорядкованих підрозділів 104-тої дивізії, ймовірно, входять 337-й полк і 52-га артилерійська бригада.

Як вважають британські аналітики, підрозділ дислокуватиметься в Херсонській області.

Британська розвідка припускає, що бійці відновленої 104 дивізії будуть погано навчені й навряд чи відповідатимуть колишнім елітним стандартам ВДВ. За її діяльністю стежитиме російський генерал – полковник Михайло Теплінський, який "відповідає" за Херсон. Його звичайна роль — головний командир ВДВ.

Наступ на лівобережжі Херсонщини

Нагадаємо, що 17 листопада командування морської піхоти ВМС ЗСУ офіційно повідомило, що українським військовим вдалося закріпитися на декількох плацдармах.

У ході боїв російські окупанти зазнали важких втрат у живій силі та техніці. Зокрема, з початку проведення заходів на лівому березі Дніпра росія втратила 1216 солдатів вбитими та 2217 — пораненими. Також окупанти втратили багато техніки.

Своєю чергою аналітики ISW повідомляли, що 29 листопада українські війська продовжили наземні атаки на східному (лівому) березі Херсонської області та, як повідомляється, просунулися вперед.

У Генштабі пояснили, що ЗСУ хочуть відтіснити російських окупантів від правого берега Дніпра. Це дозволить зменшити обстріли цивільних.

Окрім того, 17 листопада, українські військові також заявили, що провели серію успішних дій на лівому березі Дніпра у Херсонській області. ЗСУ вдалося закріпитися на кількох плацдармах.

Також російські загарбники часто підриваються на своїх же мінах та зазнають втрат, оскільки керівництво армії рф засекретило карти мінних полів в Україні.

Нагадаємо, що бійці Сил спеціальних операцій спільно з СБУ та розвідниками на Херсонському напрямку виявили та знищили російську важку вогнеметну систему залпового вогню "Солнцепек".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: