fbpx
Сьогодні
Відео, фото 12:20 30 Лис 2023

СБУ у росії підірвала стратегічну залізницю, яка веде до Китаю, - ЗМІ

Фото: з відкритих джерел

Сьогодні вночі, 30 листопада, стався вибух на Байкало-Амурській магістралі, яка знаходиться в Бурятії. Це була вдала операція СБУ, яка паралізувала єдиний серйозний шлях залізничного сполучення між росією й Китаєм.

Про це РБК-Україна повідомили власні джерела, інформує Рубрика.

Як розповіли джерела, сьогодні вночі стався вибух на Байкало-Амурській магістралі, а саме в Північномуйському тунелі ім. Бессолова, який знаходиться в Бурятії.

Фото: з відкритих джерел

"Фактично це єдиний серйозний шлях залізничного сполучення між РФ та Китаєм. І наразі цей шлях, який Росія використовує у тому числі й для військових постачання, паралізовано", – повідомили співрозмовники.

Як зазначають джерела, підрив – чергова успішна спецоперація СБУ, хоча в спецслужбі це офіційно не коментують.

За нашими даними, під час руху вантажного поїзда спрацювали 4 вибухових пристрої.

Фото: з відкритих джерел

Зараз на місці працює ФСБ, залізничники безуспішно намагаються мінімізувати наслідки спецоперації.

Тим часом Головне управління розвідки Міноборони України зазначило, що на території росії "частішають збої в роботі залізниці". За даними розвідників, рух опору вивів з ладу низку залізничних релейних шаф, через що на території рф затримувалися потяги та ускладнювалась логістика.

Так, в останні дні листопада згоріли релейні шафи на важливих ділянках російської залізниці у Московській області — поблизу населених пунктів Лазєнки та Артем'єво. Рух поїздів на вказаних ділянках було паралізовано.

Довідка

Байкало-Амурська магістраль (БАМ) – це залізниця в азійській частині Росії. Довжина 4234 км (траса від Усть-Кута над р. Леною до Комсомольська-на-Амурі). Основну частину шляху збудовано у 1974-84.

Існує три відгалуження до Транссибірської залізниці.

Довжина залізниці – 4 234 км.

Північномуйський тунель імені В. А. Безсолова – це залізничний тунель в Республіці Бурятія на Байкало-Амурській магістралі (на перегоні роз'їзд Ітикіт – станція Окусікан), відкритий 5 грудня 2003 року. За протяжністю є найдовшим залізничним тунелем у Росії – 15 343 метри.

Нагадаємо, що Китай став тісніше підтримувати зв'язки з росією після початку повномасштабної війни в Україні. Зокрема, Пекін відмовився приєднатися до санкцій, введених США проти країни-агресора.

Китай та Росія поділяють взаємний інтерес у тому, щоб кинути виклик домінуванню США у світовому порядку, адже їхні відносини з демократичними країнами стають дедалі напруженішими.

Зазначимо, що Штати неодноразово застерігали Китай від надання РФ допомоги у війні проти України чи сприянні в ухиленні від санкцій.

До того ж неодноразово лунали заяви про те, що Пекін може надавати військову допомогу москві у загарбницькій війні проти України.

Як повідомлялось, сьогодні у росії повідомили про атаку БПЛА літакового типу по об'єктах на території російської федерації. Також повідомляють, що 29 листопада близько 18:12 у Брянську стався приліт на складі безпілотників "Герань-2" ("Шахед" – УП).  

Нагадаємо, воїни Головного управління розвідки Міноборони вночі, 27 листопада, у росії атакували дронами Смоленський авіаційний завод. Операція була вдалою, цілі вдалося вразити.

Варто зауважити, у жовтні цього року дрони вже атакували Смоленський авіаційний завод в Росії, який виробляє ракети Х-59. Тоді внаслідок роботи ГУР було порушено процес з виробництва цих ракет різних модифікацій.

Згідно з підтвердженими даними, три з чотирьох дронів влучили в ціль, завдавши значних пошкоджень виробничим потужностям військового підприємства держави-агресора.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: