fbpx
Сьогодні
19:21 30 Лис 2023

ГО "Асоціація пішоходів України" започаткувала щорічну традицію з вшанування пам’яті жертв ДТП в Україні: у чому рішення

Фото: Національна поліція України

Громадська організація "Асоціація пішоходів України" започаткувала щорічну традицію з вшанування пам'яті жертв ДТП в Україні

Про це пише Рубрика.

У чому проблема?

Серед європейських країн Україна давно знаходиться в топі за смертністю людей на дорогах. Щороку ми втрачаємо на дорогах у середньому 3000 своїх громадян, і з кожним роком ситуація погіршується.

І це не проблема, це катастрофа. Жодного дня не проходить без новин про ДТП, часто – смертельні, і це продовжується в той час, коли ми особливо маємо берегти життя кожного українця.

За офіційними даними патрульної поліції України тільки за 10 місяців поточного року в Україні внаслідок ДТП загинуло 2 492 людини та травмовано 24 774.

Яке рішення?

За ініціативи громадської організації "Асоціація пішоходів України" 21 листопада цього року на Європейській площі в м. Києві було започатковано щорічну традицію з вшанування пам'яті жертв ДТП в Україні.

Перформанс символічно приурочили до Всесвітнього дня пам'яті жертв ДТП. Він закликав всіх учасників дорожнього руху бути уважними на дорозі, проявляти людяність і взаємоповагу.

Особливо це стосується водіїв. Тому що саме перевищення швидкості водіями – найчастіша причина загибелі та травмування учасників дорожнього руху.

Керівник громадської організації "Асоціація пішоходів України" Поліна Павлюк відзначає, що пішоходи так само залишаються найуразливішими серед учасників дорожнього руху. В Україні пішоходу неможливо почувати себе безпечно навіть на тротуарах і зупинках громадського транспорту.

Вже дійшло до такого безладу, коли на дорогах збивають регулювальників, поліцейських і працівників блокпостів. І саме тому – балерина, яка уособлює собою крихке життя пішохода.

Як це працює?

"Цією подією ми також започатковуємо кампанію, яка спрямована на підготовку цивільного населення до наслідків війни, які ми вже відчуваємо. Зараз я маю на увазі збільшення кількості пішоходів з інвалідністю.

Наші герої, які повернуться з перемогою додому, вони мають повне право почувати себе безпечно на дорогах і тротуарах, а зараз, поки вони на фронті, вони мають право бути спокійними за своїх рідних і близьких. І це абсолютно можливо.

Все в руках самих учасників дорожнього руху, але багато залежить і від місцевої влади та парламенту. Нічого не потрібно вигадувати. Є досвід країн, які успішно знизили показники кількість ДТП.

На вузьких перехрестях європейських країн з ювелірною точністю безперешкодно рухаються великі тролейбуси, автобуси, велосипедисти, пішоходи, але немає такого беззаконня і такої кількості смертей на дорогах", – прокоментувала Поліна Павлюк.

Що відомо про ДТП в Україні, в яких постраждали військовослужбовці

Останнім часом в Україні сталася низка ДТП в різих регіонах України де збивають військовослужбовців.

Так, на Харківщині водій легковика під час дорожньо-транспортної пригоди збив двох військових й втік із місця події. Один із постраждалих загинув на місці, інший — за кілька днів помер у лікарні.

Нагадаємо, ввечері 6 листопада у столиці водій наїхав на співробітницю прикордонної служби, яка несла службу на блокпосту. Постраждалу госпіталізували.

Ткож повідомлялось, що вночі 22 жовтня на блокпосту на в'їзді до Києва водій автомобіля "Хонда" скоїв наїзд на військового. Від отриманих травм потерпілий помер. Драгер показав, що на момент вчинення автопригоди водій був тверезий. Суд відправив під варту винуватця ДТП.

Також у ніч на 26 травня голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир збив на смерть нацгвардійця на блокпосту в столиці. Судді, який у стані алкогольного сп'яніння на смерть збив військового Національної гвардії біля блокпоста, продовжили арешт ще на 2 місяці.

Окрім того, також аварія сталася на блокпосту поблизу станції метро "Святошин" у Києві після 12 години ночі 25 липня. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: