fbpx
Сьогодні
11:39 25 Лип 2023

У столиці на блокпосту "Фольксваген" влетів у військових: відомо про одного загиблого та двох травмованих

Фото: Поліція Києва

Поблизу столичної станції метро "Святошин", у ніч на 25 липня, 23-річний водій автомобіля "Фольксваген" на великій швидкості протаранив дві автівки та наїхав на нацгвардійців: один військовий загинув та двоє отримали травми різного ступеня тяжкості.

Про це пише Рубрика, посилаючись на поліцію Києва та Київську міську прокуратуру.

Як повідомили правоохоронці, о 00:05 годині до поліції Києва на спецлінію 102 надійшло повідомлення про те, що на блокпосту поблизу станції метро "Святошин" водій автомобіля "Фольксваген" скоїв автопригоду з потерпілими.

Київ, ДТП наїзд на нацгвардійців

Фото: Київська міська прокуратура

На місце події негайно виїхала "швидка" й слідчо-оперативна група столичного главку з розслідування ДТП.

Попередньо поліціянти встановили, що 23-річний водій, рухаючись по проспекту Берестейському в період дії комендантської години, на великій швидкості скоїв наїзд на двох військовослужбовців Національної гвардії України, які несли службу на блокпосту.

Київ, ДТП наїзд на нацгвардійців

Фото: Київська міська прокуратура

Після цього, автомобіль протаранив ще дві припарковані автівки, в одній з яких був військовий територіального центру комплектування.

Унаслідок зіткнення 49-річний солдат від отриманих травм загинув на місці, а його 26-річного товариша по службі з травмами різного ступеня тяжкості госпіталізували до медичного закладу. Ще одному постраждалому військовому надали допомогу на місці.

Київ, ДТП наїзд на нацгвардійців

Фото: Поліція Києва

Як повідомили у поліції, правоохоронці провели огляд водія на стан сп'яніння за допомогою приладу "Драгер", який не виявив алкоголю в його організмі, а подальші експертизи встановлять, чи перебував він під дією наркотиків.

У прокуратурі зауважили, що водія 2000 року народження поліцейські затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Київ, ДТП наїзд на нацгвардійців

Фото: Київська міська прокуратура

Відомо, що слідчі поліції почали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами.

Як підкреслили, вирішують питання щодо повідомлення йому про підозру та взяття його під варту.

Затриманому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

У рамках досудового розслідування поліцейські встановлюють всі обставини та причини цієї трагічної події.

Довідка

Нагадаємо, що це не перша смертельна ДТП за участю військової Нацгвардії.

Так, 25 травня, водій автомобіля Lexus ES350 рухався проспектом Берестейським в Києві, повз блокпоста, де збив на смерть 23-річного військовослужбовця Національної гвардії. Наїзд скоїв голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир збив на смерть нацгвардійця на блокпосту в столиці.

На даний момент суддя Тандир перебуває під вартою.

За даними правоохоронців, він мав візуальні клінічні ознаки сп'яніння.

Згодом Тандиру оголосили підозру (йому загрожує до 10 років ув'язнення), а суд задовольнив клопотання прокуратури про примусове відібрання у судді біологічних зразків.

Пізніше Рубрика писала, що голові Макарівського районного суду Київської області Олексію Тандиру оголошено підозру у скоєнні смертельної ДТП у Києві в стані алкогольного сп'яніння.

27 травня Вища рада правосуддя надала згоду на арешт голови Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира, який за кермом автомобіля збив на смерть бійця Національної гвардії на блокпосту у Києві.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: