fbpx
Сьогодні
08:55 08 Гру 2022

Видання Politico визнало Президента України найвпливовішою людиною Європи

За версією видання Politico Президент України Володимир Зеленський став у 2022 році найвпливовішою людиною Європи.

Про це пише Politico.

У виданні, зазначили, що до рейтингу найвпливовіших людей Європи, який очолив Зеленський, видання включило ще 28 осіб: 18 чоловіків та 10 жінок.

Рівно половину місць у списку Politico займають політики, решту 14 – дипломати, економісти, освітяни і кліматологи.

"Лише погляньте, як європейські лідери, які перемагають на виборах, біжать до Києва, щоб сфотографуватися з урочистим 44-річним чоловіком у його тепер культовій оливково-зеленій футболці. Стояти поруч з ним – ось як політики прагнуть, щоб їх бачили.

Зеленський переконав решту Європи в тому, що її майбутнє пов'язане з Україною – в це мало хто вірив до вторгнення росії в лютому.

Його комунікативні навички були ключовими. Його риторика чітко вказує на зловмисність російського режиму, проти якого він бореться, розвіюючи віру значної частини Європи – особливо Берліну і Парижу – в те, що Москва може бути партнером", наголосили у виданні.

Зеленський, Politico

Фото: Politico

Видання склало список на основі експертних знань та уявлень своїх журналістів, а також впливових людей, з якими вони спілкуються.

Нагадаємо, що минулого року рейтинг Politico очолив Маріо Драгі. На той час він був прем'єр-міністром Італії.

Як писала Рубрика, американський журнал Time назвав Володимира Зеленського та "дух України" символом 2022 року.

"Успіх Зеленського як лідера воєнного часу ґрунтується на тому, що мужність заразна. Це поширилося серед політичного керівництва України в перші дні вторгнення, коли всі зрозуміли, що президент залишається на місці.

Його професійні інстинкти, отримані від діяльності як актора на сцені, означали, що він умів читати натовп і реагувати на його настрої та очікування. Тепер його аудиторією став увесь світ. Він вирішив не підвести їх", – написали у Time.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: