fbpx
Сьогодні
08:30 05 Лис 2023

Росія завдала удару "Іскандером" по особовому складу 128-ї гірсько-штурмової бригади: Умєров відреагував

English version here

Фото: Скріншот

У прифронтовому селі Запорізької області напередодні російські загарбники завдали ракетного удару по особовому складу 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, коли їх зібрали, аби нагородити на честь Дня артилерії.  Умєров офіційно підтвердив цю трагедію.

Про це пише Рубрика, посилаючись на СтратКом ЗСУ, Фейсбук міністра оборони Рустема Умєрова, Фейсбук голови Закарпатської ОДА Віктора Микити.

Військових зібрали на шикування з нагоди Дня артилерії

УП та "Суспільне", посилаючись з посиланням на джерела в МВС та ЗСУ, надали розголосу про цю трагедію.

За інформацією "Суспільного", подія сталась у п'ятницю, 3 листопада, у прифронтовому селі Зарічному в Запорізькій області. Російські агресори вдарили ракетою по скупченню військових 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Воїнів зібрали та вишикували для урочистостей з нагоди Дня ракетних військ та артилерії.

У "Суспільному" зазначили, що будинки та вулиці на світлинах, що поширюють російські пропагандистські ЗМІ з інформацією про атаку на 128-му бригаду, збігаються із тими, що публікувала селищна рада.

Своєю чергою УП написала, що внаслідок удару відомо про понад 20 загиблих воїнів, також є поранені. У Генштабі "Суспільному" сказали, що не коментують втрат від початку повномасштабного вторгнення.

Проте пізніше у СтратКомі ЗСУ підтвердили, що ракета дійсно влучила по місцю перебування військових.

"Противник вдарив ракетою "Іскандер-М" по особовому складу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, внаслідок чого загинули військовослужбовці, також поранення різного ступеня важкості отримали й місцеві мешканці. Наразі триває з'ясування обставин", – повідомили у дописі.

Як відреагували на цю трагедію в Закарпатській ОДА

Учора ввечері про трагедію непрямо повідомив голова Закарпатської обласної адміністрації Віктор Микита.

"Прошу всіх краян, громади, підприємців у закладах громадського харчування утриматися в наступні декілька днів від будь-яких розважальних заходів, концертів тощо. Раджу відвідати храми, помолитися за наших захисників", – написав очільник області.

Микита Запорізька ОВА

Фото: Скріншот з Телеграм

Микита також додав, що після офіційної інформації та з дозволу 128-ї ОГШБр буде розпорядження про вшанування полеглих воїнів.

Яка була реакція міністра оборони Умєрова

Очільник оборонного відомства висловив співчуття родинам загиблих воїнів зі 128-ї ОГШБр.

"Будуть зʼясовані всі обставини того, що сталося. Доручаю Головній інспекції Міністерства оборони провести повну перевірку за фактом цієї трагедії.

Наш ворог — підступний терорист. Маємо докласти всіх зусиль, щоб захистити наших людей та дати всі чесні відповіді рідним і близьким загиблих воїнів", – заявив міністр оборони.

Також прокоментувала цю трагедію заступник голови парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар'яна Безугла. Вона зазначила, що це вже не перший випадок.

Безугла

Фото: Скріншот з Телеграм

Вона згадала трагедію у Чернігові 19 серпня, коли окупанти ракетним ударом зруйнували будівлю обласного драматичного театру, де проводився захід, присвячений дронам. Тоді постраждали 156 людей. Загинуло семеро людей, серед них дитина.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: