fbpx
Сьогодні
Фото, відео 22:25 27 Лис 2023

Прибуток у два мільйони гривень щомісяця: у Вінницькій колонії викрили шахрайський кол-центр

Фото: mvs

Правоохоронці викрили групу в'язнів Вінницької виправної колонії, які організували шахрайський кол-центр.  До складу злочинної організації увійшли не тільки нинішні в'язні, але й ті, хто вже відбув покарання.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на МВС.

"Зловмисники представлялись працівниками служби безпеки банків та привласнювали кошти потерпілих. За попередніми оцінками слідства, щомісячний дохід шахраїв міг складати близько двох мільйонів гривень. Власникам карток повідомляли про нібито сумнівні операції з рахунком. А для "захисту" своїх коштів пропонували перерахувати їх через мобільний додаток зі своєї картки на нібито спеціально створений під неї віртуальний рахунок. Насправді кошти перераховувалися на рахунки третіх осіб, які були отримані фігурантами шахрайським шляхом або за винагороду", – йдеться у повідомленні. 

у Вінницькій колонії викрили шахрайський кол-центр

Фото: mvs

Для повернення грошей на рахунок потерпілого зловмисники рекомендували перезавантажити мобільний додаток банку, після чого кошти фактично списувались і власникам не повертались. Встановлено, що таким чином шахраї ошукали 29 українців. 

Членів злочинного угруповання, які перебували на волі, затримано. За даними правоохоронців, денний "норматив" кожного "оператора" міг складати 7-8 тисяч гривень. З них 70% вони віддавали організаторам оборудки, які перебувають у в'язниці. Організатор шахрайської схеми відбув своє попереднє покарання в колонії всього тиждень тому.

у Вінницькій колонії викрили шахрайський кол-центр

Фото: mvs

7 фігурантам повідомлено про підозру за правопорушення. Окрім того, серед злочинців задокументовано двох так званих "авторитетів злочинного середовища".

Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: