fbpx
Сьогодні
Фото 10:57 26 Лис 2023

Рішення для відбудови: у Дніпрі завершують реконструкцію дитячої лікарні з реабілітаційним басейном

Фото: Дніпровська міська рада

У Дніпрі завершують масштабну реконструкцію міської дитячої лікарні, яка є однією з небагатьох медзакладів в Україні, де комплексно опікуються психоневрологічними патологіями та травмами у дітей та містить реабілітаційний басейн.

Про це повідомили у міській раді Дніпра, пише Рубрика.

У чому проблема?

Однією із вразливих категорій населення, яка підпадає під вплив психотравмуючих ситуацій у суспільстві, є діти, котрі достатньо гостро сприймають події, які змінюють константність, надійність, безпечність довкілля.

Діти та підлітки – є категорією населення, у яких психологічна травма, викликана надзвичайною подією, може істотно порушити весь подальший хід психологічного та психічного розвитку.

Наслідки психологічної травми потім проявляються в різних сферах життєдіяльності дитини. А враховуючи, що в країні війна, то психоемоційний стан дітей взагалі надто хиткий.

Яке рішення?

Тому дуже важливо надати кваліфіковану допомогу дитині вчасно.

Міська дитяча лікарня у Дніпрі є однією з небагатьох медзакладів в Україні, де комплексно опікуються психоневрологічними патологіями та травмами у дітей.

Реновацію тут розпочали ще до повномасштабного вторгнення. Для стаціонару лікарні це перший комплексний ремонт за понад 30 років його існування.

"Це приклад творчої роботи, співпраці між місцевим самоврядуванням та державною владою. Держава виділила кошти на капітальний ремонт лікарні, а міська рада обладнала її меблями та устаткуванням,  витративши на це понад 30 млн грн", зазначив голова Дніпра Борис Філатов під час фінальної інспекції медзакладу 23 листопада.

Як це працює?

Як повідомили у міськраді, цей заклад має реабілітаційний басейн та є одним з небагатьох в Україні, де настільки комплексно опікуються психоневрологічними патологіями і травмами у дітей. 

Лікарня дитяча Дніпро

Фото: Дніпровська міська рада

Зі слів очільника міста, щоб зробити простір комфортним для маленьких пацієнтів, їхніх батьків та лікарів, тут повністю переформатували всі приміщення, при цьому врахувавши вимоги безбар'єрності.

Лікарня дитяча Дніпро

Фото: Дніпровська міська рада

У семиповерховій будівлі:

  • поставили нові ліфти,
  • замінили покрівлю,
  • утеплили фасад,
  • а на ґанках облаштували необхідні підйомники та пандуси.
Лікарня дитяча Дніпро

Фото: Дніпровська міська рада

Також відновили водолікарню з басейном, що є одним із найдієвіших методів реабілітації дітей з проблемами опорно-рухового апарату та після травм.

Лікарня дитяча Дніпро

Фото: Дніпровська міська рада

"Це, мабуть, єдиний заклад охорони здоров'я, в якому такий великий басейн — що одночасно може приймати багато пацієнтів. Є пасивна та активна реабілітація.

Все це буде сприяти тому, щоб наші діти якнайшвидше приходили до нормального життя, щоб покращувалась якість цього життя, і щоб батьки бачили все це на власні очі", — наголошує гендиректорка лікарні Вікторія Кулик.

Лікарня дитяча Дніпро

Фото: Дніпровська міська рада

Водночас тут є декілька реабілітаційних просторів — із різного типу обладнанням та навіть соляна кімната.

Загалом потужність оновленого медзакладу дозволяє розміщувати до 130 пацієнтів віком від 1 місяця. Мова йде про стаціонарні дитячі відділення педіатрії, неврології, психіатрії, реабілітації, де з пацієнтами працюватимуть усі необхідні фахівці.

Лікарня дитяча Дніпро

Фото: Дніпровська міська рада

Завершити всі роботи планують вже до кінця року.

Нагадаємо, що у Дніпропетровської області в одній із клінік облаштували підземне укриття з кімнатами інтенсивної терапії та повноцінною операційною.

Окрім того, за гроші, зібрані через UNITED24, відбудували Чернігівський медцентр сучасної онкології.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: