fbpx
Сьогодні
18:57 24 Лис 2023

Президент дав доручення підготувати комплексний план щодо мобілізації в Україні

Фото: ОПУ

Глава держави Володимир Зеленський поставив завдання головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному, міністру оборони Рустему Умєрову та іншим представникам уряду вже наступного тижня презентувати комплексний план щодо проведення мобілізації в Україні.

Про це глава Української держави заявив під час спільної пресконференції із главою Латвійської Республіки Едгарсом Рінкевичсом у Києві, повідомляє Рубрика.

Він зазначив, що на засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача у п'ятницю заслухав доповіді щодо викликів у сфері мобілізації, а також щодо варіантів їх вирішення.

"Увесь план буде напрацьовано. Чесно кажучи, деякі питання ми вже вирішили, але я хотів би, щоб люди розуміли весь план дій, куди ми йдемо, які виклики… Комплексний план щодо цього питання буде наступного тижня. Дуже вірю, що наступного тижня. Принаймні, таке завдання поставлено і Залужному, і Умєрову, і міністрам, бо багато речей залежить і від економічних питань, треба врегулювати. Вони всі будуть комплексно доповідати наступного тижня", – додав Зеленський.

Як повідомляла Рубрика, на засіданні Ставки Верховного головнокомандувача 24 листопада обговорювалося питання мобілізації, демобілізації, ТЦК, ВЛК, ротації і строкової служби.

"Ставка. Складні питання: мобілізація, демобілізація, ТЦК, ВЛК, ротація, строковики", – написав Зеленський.

За його словами, на засіданні він заслухав доповіді:

  • міністра оборони Рустема Умєрова,
  • Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного,
  • начальника Генштабу Сергія Шаптали,
  • міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка,
  • очільника МВС Ігоря Клименка,
  • міністра закордонних справ Дмитра Кулеби,
  • директора ДБР Олексія Сухачова,
  • першого заступника міністра оборони Олександра Павлюка.

Президент доручив відповідним відомствам підготувати комплексні рішення з усіх обговорених питань.

Нагадаємо, на попередньому засіданні Ставки були прийняті конкретні рішення щодо захисту Херсона. Також  уточнили плани для продовження активних дій та розподілу воєнного бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: