fbpx
Сьогодні
18:43 21 Лис 2023

Міноборони росії провалило спробу залучити колишніх "вагнерівців" до операцій в Африці, - ISW

Публічне оголошення набору до російського «Африканського корпусу» свідчить про провал спроби міністерства оборони Росії прямо вербувати колишніх бійців ПВК «Вагнер» для операцій в Африці.

Про це у звіті повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), передає Рубрика.

Повідомляється, що міноборони РФ розпочало публічний набір до російського «Африканського корпусу», щоб замінити ПВК «Вагнер» в Африці. Це відбувається на тлі ймовірних невдалих спроб оборонного відомства безпосередньо залучати колишніх «вагнерівців».

Як зазначається, у понеділок, 20 листопада, російський військовий блогер розмістив оголошення про контрактну службу в російському «Африканському корпусі». Він стверджував, що міноборони РФ вирішило сформувати корпус у Лівії після зустрічі російського заступника міністра оборони Юнус-Бека Євкурова з командувачем Лівійської національної армії Халіфом Хафтаром 22 серпня.

За словами військового блогера, формування «Африканського корпусу» в Лівії є частиною більш масштабних російсько-лівійських домовленостей, укладених на Московській міжнародній конференції з безпеки та форумі «Армія-2023». Початкова зарплата бійців корпусу, за твердженням блогера, становить 280 тис. рублів (близько 3160 дол. США), що значно перевищує пропоновану зарплату колишнім «вагнерівцям».

«Необхідність публічного оголошення набору до російського «Африканського корпусу» підтверджує заяву внутрішнього джерела про те, що спроба Міноборони Росії напряму залучити колишніх бійців ПВК «Вагнер» для операцій в Африці була здебільшого невдалою», – вважають експерти Інституту.

Що відомо про авіатрощу літака в рф, що належить пригожину

Нагадаємо, що 23 серпня, у Тверській області рф розбився літак Embraer Legacy 600 із 10 людьми на борту.

Тоді вже стверджували, що у літаку міг перебувати і сам пригожин, бо він значився у списку пасажирів. 

Пізніше Росавіація опублікувала імена всіх пасажирів – там значився пригожин, командир ПВК "Вагнера" та дмитро уткін, заступник пригожина Валерій Чекалов та ще кілька найманців.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, після ймовірної смерті ватажка Євгена Пригожина сотні бойовиків, раніше пов'язаних групою "Вагнера", почали передислокуватися в Україну окремо та невеликими групами для участі у війні у складі різних російських підрозділів.

За словами радника глави Офісу президента Михайла Подоляка, цими залишками затикають дірки на Бахмутському напрямі, а самої ПВК більше не існує.

Згодом стало відомо, що російська приватна військова компанія "Вагнера" заявила, що офіційно переходить в підпорядкування росгвардії  і повернеться на війну.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: