fbpx
Сьогодні
10:43 20 Лис 2023

Усі дев’ять атомних блоків на українських АЕС під’єднані до енергосистеми та виробляють електроенергію, – міністр

Фото: atom.gov.ua

Фахівці НАЕК «Енергоатом» завершили планові ремонти на останньому, 9- му атомному блоці вітчизняної АЕС. Відтепер на повну потужність працюють усі енергоблоки, розташовані на підконтрольній Україні території.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу Міненерго.

«Масштабну ремонтну кампанію на атомних станціях, яка тривала кілька місяців, завершено ще до початку зими. І це надзвичайно важливо, адже саме атомна генерація забезпечує понад 55% потреб країни в електроенергії. Це найбільш стійка та стабільна генерація, яка дала можливість вистояти нашій енергосистемі минулої зими. І впевнений: так буде і цього опалювального сезону», – зазначив Міністр енергетики України Герман Галущенко.

Міністр відзначив професійну роботу енергетиків, зокрема атомників, які працювали з випередженням графіків, аби встигнути провести ремонти та зробити усе необхідне, щоб блоки працювали і видавали електроенергію в мережу до завершення поточного ОЗП.

«Також фахівці «Енергоатому» спільно з нашими партнерами з компанії Westinghouse зробили все можливе, аби атомні блоки ВВЕР 440, на яких раніше використовували російське паливо, вже цього року працювали на паливі, виробленому на заводі компанії у Швеції. Отже, ми не тільки вчасно завершили ремонти, але й поставили крапку в монополії росії на цьому сегменті ринку ядерного палива», – додав Герман Галущенко.

Президент НАЕК «Енергоатом» Петро Котін своєю чергою подякував атомникам, які професійно та із випередженням графіків провели цю ремонтну кампанію.

«Фахівці «Енергоатому» вкотре довели свій високий рівень кваліфікації, зробивши все для того, щоб ремонтна кампанія відбувалась якомога швидше, а українці були стабільно забезпечені електроенергією. Завдання Міністра енергетики України Германа Галущенка виконано: всі 9 блоків працюють в енергосистемі після якісно виконаних ремонтів», – додав Петро Котін.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: