fbpx
Сьогодні
11:29 20 Лис 2023

У Чорному морі затонуло турецьке вантажне судно: доля екіпажу невідома

У Чорному морі, поблизу узбережжя Туреччини, через шторм затонуло вантажне судно. Вийти на зв'язок бодай з кимось із членів екіпажу не вдається.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Туреччини Алі Єрлікая, повідомляє Рубрика, посилаючись на Anadolu.

«Суховантаж під турецьким прапором Kafkametler, який йшов у порт Ізмір через несприятливі погодні умови та шторм на морі, затонув, врізавшись у хвилеріз. Контакт із 12 членами екіпажу, турецькими громадянами, досі не встановлено», – повідомив міністр.

За його словами, зв'язок із суховантажним судном під турецьким прапором Kafkametler було втрачено в районі міста Караденіз Ереглі, що в провінції Зонгулдак, після того, як воно вийшло з порту.

Міністр сказав, що судно прямувало в Ізмір, але через несприятливі погодні та морські умови затонуло, коли дрейфувало та врізалося у хвилеріз. Досі не встановлено контакт із 12 турецькими членами екіпажу. Він додав, що пошуково-рятувальні роботи розпочнуться негайно, коли покращаться погодні умови.

Ще два судна вдалося врятувати. Зокрема, вантажне судно під прапором Камеруну Pallada, яке було пришвартоване в порту Ереглі сіло на мілину через обрив канату, 13 членів екіпажу судна були врятовані. Інше судно під прапором Камеруну також опинилося в небезпеці внаслідок розриву канату та було врятоване портовим буксиром із 12 членами екіпажу на борту.

Також міністр повідомив, що внаслідок різкого погіршення погодних умов по всій Туреччині загинуло дві людини, 109 громадян внаслідок негоди потрапили в небезпеку та були врятовані.

Нагадаємо, раніше у Чорному морі внаслідок підриву на міні біля берегів України зазнало ушкоджень торговельне судно під прапором Ліберії, яке перевозило на борту пшеницю.

Зауважимо, що це не перший випадок підриву суден на морських мінах біля берегів України. Раніше повідомляли, що в Чорному морі на міні підірвалось судно з Туреччини.

Крім того, біля берегів Туреччини через шторм навпіл розколовся суховантаж.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: