fbpx
Сьогодні
Відео 21:44 19 Лис 2023

Президент змінив командувача Медичних сил ЗСУ: потрібен принципово новий рівень медичного забезпечення воїнів

Фото: Офіс Президента

Президент Володимир Зеленський змінив командувача Медичних сил Збройних сил України. Завданням нового очільника Медичних сил є новий рівень медичного забезпечення наших воїнів.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на вечірнє звернення голови держави.

"Сьогодні є важливе кадрове рішення. За поданням міністра оборони змінив командувача Медичних сил Збройних сил України", – заявив він.

За словами Зеленського, замість генерал-майора медичної служби Тетяни Остащенко новим командувачем призначено генерал-майора медичної служби Анатолія Казмірчука. Він наразі обіймає посаду начальника Національного військово-медичного клінічного центру "Головний військовий клінічний госпіталь" у місті Києві.

"Завдання очевидне – і про це неодноразово говорилося в суспільстві, зокрема у спільноті наших бойових медиків, – потрібен принципово новий рівень медичного забезпечення наших воїнів", – заявив він.

Зеленський зазначив, що зокрема, необхідно від якісних турнікетів до повної цифровізації та прозорості в постачанні, від якісного тренування до щирої комунікації з бойовими медиками в тих підрозділах, де медицина розгорнута дійсно правильно та дійсно ефективно.

"Досвід ефективності конкретних підрозділів має бути поширений на всі сили оборони", – додав він.

Також Зеленський повідомив, що Україна продовжує готуватися до запланованих міжнародних подій цього тижня.

"Буде важлива активність – нова комунікація з нашими партнерами. Ключове зараз – це гарантії того, що підтримка України буде достатньою й наступного року також. Я дякую всім країнам, які розглядають це так само, як і ми. Потрібен цей сигнал у бік Росії: хоч би що вони робили, світ не втомиться захищати свободу й міжнародний порядок.

Я хочу відзначити сьогодні Нідерланди – цього тижня уряд Нідерландів передбачив на наступний рік понад 2 мільярди євро переважно безпекової підтримки України. Дякую тобі, Марку, пане Прем'єр-міністре, та всьому суспільству Нідерландів. Це вчасний сигнал. Важливо відчувати, що захист свободи спирається на надійну й щиру підтримку", – наголосив Президент.

Також він подякував всім, хто захищає Україну, хто захищає незалежність, хто дбає про людей і щиро старається усіх нас зміцнити.

"Кожен тиждень, який ми проходимо в цій війні, у такому захисті нашої незалежності, – це час, коли тисячі українців проявляють найкраще, що є в характері, найсильніше, що є в людях. Коли ми кажемо про єднання в захисті України, ми завжди говоримо не про щось абстрактне, а про цілком конкретні речі – про те, як люди роблять те, що повинні, те, що належить робити, те, що підтримує інших, і, зрештою, дає Україні змогу стояти, битися, відповідати ворогу й досягати успіху в боях, у посиленні нашої держави, у збереженні життя.

І сьогодні я хочу відзначити працівників ДСНС України – тих, хто щодня рятує. Тих, хто ризикує своїм життям. Тих, хто був поранений російськими обстрілами. Увесь колектив ДСНС – дякую!"- наголосив Зеленський.

Окремо він подякувати кожному й кожній, чия небайдужість та ефективність допомагає нам повертати в Україну дітей, які були викрадені з окупованої території.

"Сьогодні нам вдалося повернути в Україну Богдана Єрмохіна – хлопця, який був вивезений із Маріуполя в Росію. Багато було спроб йому допомогти. Я радий, що все спрацювало. Дякую всій команді, яка працює над поверненням українських дітей – це і Офіс, і омбудсмен, і наші міжнародні партнери, зокрема ЮНІСЕФ. Особливо я вдячний Катару за дієве посередництво й допомогу", – резюмував Зеленський

Заява Умєрова

Міністр оборони Рустем Умєров повідомив, що зробив подання президенту щодо заміни командувача Медичних сил ЗСУ.

"Вважаю, що причини такого кроку очевидні для всіх, хто бʼється в лавах Сил оборони України, та усіх, хто допомагає. Відповідна проблематика обговорювалась багато разів. Настав час вирішувати проблеми медичного забезпечення наших воїнів", – написав він у Facebook.

Анатолій Казмірчук

Український військовий лікар, начальник Національного військово-медичного клінічного центру "ГВКГ" (з 2012 року). Заслужений лікар України, доктор медичних наук.

Народився 26 червня 1970 року в селі Шевченкове Хмельницького району Вінницької області.

Генерал-майор медичної служби Анатолій Казмірчук. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У 1993 році закінчив факультет підготовки лікарів для Військово-морського флоту Військово-медичної академії імені С. М. Кірова.

З 1993 по 1996 рік був слухачем факультету підготовки військових лікарів Української військово-медичної академії. Після закінчення обіймав посаду начальника відділення загальнолікарської допомоги Центрального відділення поліклініки Міністерства оборони України.

З 2011 по 2012 рік – провідний терапевт Головного військово-медичного клінічного центру "Головний військовий клінічний госпіталь". 23 липня 2012 року наказом Міністра оборони України Казмірчука призначено начальником Головного військово-медичного клінічного центру "ГВКГ".

Нагадаємо, 3 листопада Президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення Лупанчука Сергія командувачем Сил спеціальних операцій Збройних Сил України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: