fbpx
Сьогодні
22:15 18 Лис 2023

На Херсонщині дезертирували близько 20 російських військових, – Генштаб

У районі населеного пункту Кринки Херсонської області дезертирували біля 20 російських військових.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Генштаб ЗСУ.

"В районі населеного пункту Кринки Херсонської області дезертирували близько 20 військовослужбовців російських окупаційних військ зі складу 144 окремої мотострілецької бригади зс рф, які самовільно залишили бойові позиції", – йдеться у повідомленні.

Також у Генштабі повідомили, що російські окупанти продовжують грабувати мирне населення України, привласнюють зерновий врожай мирних громадян. Так в місті Бердянськ Запорізької області так звана російська окупаційна "влада" намагається баржами вивезти викрадену пшеницю до своїх портів.

Що відбувається на лівому березі Дніпра

Напередодні, керівниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк інформувала, що на лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку зараз активно працюють різні структурні складові Сил оборони.

Спікерка наголошувала, що робота на лівому березі триває та робота ускладнюється через погану погоду.

Окрім того, 17 листопада, українські військові також заявили, що провели серію успішних дій на лівому березі Дніпра у Херсонській області. ЗСУ вдалося закріпитися на кількох плацдармах.

Своєю чергою у Генштабі пояснили, що ЗСУ хочуть відтіснити російських окупантів від правого берега Дніпра. Це дозволить зменшити обстріли цивільних.

Аналітики ISW також повідомляли, що 14 листопада українські Сили оборони просунулися на північний захід від Вербового у Запорізькій області та на лівому березі Херсонської області.

Наталія Гуменюк закликала дотримуватися так званої інформаційної тиші, що дозволить згодом відзвітували про "великі успіхи".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: