fbpx
Сьогодні
22:28 19 Лис 2023

Міністр оборони прокоментував заміну командувача Медсил ЗСУ

Фото: pravda.com.ua

Міністр оборони Рустем Умєров пояснив рішення щодо заміни командувача Медичних сил ЗСУ необхідністю розв'язання проблем медичного забезпечення українських захисників.

Про це він написав у Фейсбуці, цитує Рубрика.

"Зробив подання Президенту України щодо заміни командувача Медичних сил Збройних сил України. Вважаю, що причини такого кроку очевидні для всіх, хто бʼється в лавах Сил оборони України, та усіх, хто допомагає. Відповідна проблематика обговорювалась багато разів. Настав час розв'язувати проблеми медичного забезпечення наших воїнів", – заявив Умєров.

Він окреслив три напрямки, за якими має провести роботу новий командувач Медсил ЗСУ.

"Зокрема, це максимальна цифровізація процесів та дотримання усіх стандартів медичного забезпечення, включно з постачанням якісних медичних засобів та медтехніки. "Таких проблем, як з неякісними турнікетами, просто не має бути в принципі", – наголосив міністр.

Друге завдання, за його словами, – це розбудова системи навчання тактичної медицини за стандартами НАТО з відповідним ресурсним забезпеченням, а також упровадження усіх необхідних фронту медичних практик, які дозволять зберегти якнайбільше життів воїнів.

Ще одним напрямком роботи Умєров назвав забезпечення постійної ротації особового складу між тактичним та стратегічним рівнем для забезпечення набуття та передачі досвіду з усього циклу лікування поранених, травмованих і хворих.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив, що підписав указ про зміну командувача Медичних сил Збройних сил України.

Замість генерал-майора медичної служби Тетяни Остащенко на цю посаду призначено генерал-майора медичної служби Анатолія Казмірчука – начальника Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь» у місті Києві.

За словами глави держави, завданням нового керівника буде побудова принципово нового рівня медичного забезпечення українських воїнів.

Довідка

Сьогодні, 19 листопада, глави оборонних відомств США й України Ллойд Остін та Рустем Умеров провели телефонні переговори, під час яких обговорили останній розвиток подій на полі бою, а також плани проведення наступного засідання у форматі "Рамштайн".

"Міністр оборони США Ллойд Остін спілкувався сьогодні телефоном з міністром оборони України Рустемом Умеровим, щоб обговорити останній розвиток подій на полі бою в Україні", – зауважили в американському відомстві.

Зазначається, що сторони також "обговорили плани наступного засідання Контактної групи з питань оборони України".

Очікується, що зустріч у форматі "Рамштайн" відбудеться у віртуальному форматі наступного тижня. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: