fbpx
Сьогодні
21:44 18 Лис 2023

Українська документальна стрічка "20 днів у Маріуполі" здобула приз глядацьких симпатій на фестивалі в Амстердамі

English version here

"20 днів у Маріуполі". Кадр із фільму, надано командою стрічки

Українська документальна стрічка "20 днів у Маріуполі" Мстислава Чернова здобула приз глядацьких симпатій на Міжнародному фестивалі документального кіно IDFA 2023 в Амстердамі

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на сайт фестивалю.

Зазначається, що фільм набрав середній бал 4,91 із 5. Глядачі на фестивалі голосували після перегляду кожної стрічки за допомогою QR-коду. Цього року за приз глядацьких симпатій змагалися 142 фільми.

Вручення премії відбудеться в Королівському театрі Тущинського ввечері 18 листопада, після чого пройде спецпоказ фільму. Переможець отримає 5 тисяч євро премії.

Інші переможці фестивалю IDFA в Амстердамі

Премію за найкращий фільм здобув документальний фільм "1489" — дебютна робота режисерки Шокагат Варданян. Робота повністю знята на мобільний телефон. Кіно розповідає про те, як Шокагат шукала тіло свого 21-річного брата Согомона, який загинув у 2020-му році під час вірменсько-азербайджанського конфлікту в Нагірному Карабасі. Хлопця вважали зниклим безвісти, але потім останки знайшли під номером 1489 (що і стало назвою фільму), а особу визначили за ДНК.

Нагороду IDFA за найкращу режисуру (премія — 5 тисяч євро) отримав Мохамед Джабалі за фільм "Життя прекрасне" (Норвегія, Палестина).

Переможці Міжнародного фестивалю документального кіно в Амстердамі

Переможці Міжнародного фестивалю документального кіно в Амстердамі IDFA, 16 листопада 2023. Фото: IDFA/Facebook

Премію IDFA за найкращий монтаж (2500 євро) вручили Ананд Патвардхан за фільм "Світ — сім'я" (Індія), а нагороду IDFA за найкращу операторську роботу (теж 2500 євро) отримали Анірбан Дутта та Анупама Шрінівасан за "Мерехтливі вогні" (Індія).

Міжнародний фестиваль документального кіно в Амстердамі (IDFA) – це один з провідних фестивалів документального кіно у світі, який проводиться з 1988 року. Щороку в його програмі представлено близько 250 фільмів, беруть участь понад 3 тисячі представників індустрії. Цьогоріч IDFA проходить із 8 по 19 листопада.

"20 днів у Маріуполі" — це режисерський дебют воєнного кореспондента, фотографа, відеографа та письменника Мстислава Чернова.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: