fbpx
Сьогодні
Рішення для відбудови 11:57 21 Жов 2023

ФРН виділить ще додаткові 200 мільйонів євро на відновлення України

English version here

У Федеративній республіці Німеччині прийняли рішення виділити додаткові 200 мільйонів євро на відновлення України.

Про це пише Рубрика, посилаючись на заяву державного секретаря федерального Міністерства економіки Німеччини Йохена Флясбарта під час візиту до України, цитує DPA.

У чому проблема?

Попри те, що війна в Україні триває, фінансовий світ активно обговорює можливості для відбудови країни. Адже, потреби України на реконструкцію та відновлення оцінюються в безпрецедентні для світу 411 млрд доларів США.

Водночас у 2023 році Україна терміново потребує принаймні 14 млрд доларів на проєкти, зокрема на відновлення енергетичної, житлової, критично важливої та соціальної інфраструктури, базових послуг для найбільш вразливих верств населення, розмінування.

Яке рішення?

Німеччина вирішила виділити додаткові 200 мільйонів євро на відновлення України.

Як це працює?

За словами Флясбарта, який у німецькому уряді відповідає за координацію зусиль із відновлення України, гроші будуть спрямовані на:

  • освіту,
  • охорону здоров'я,
  • питне водопостачання,
  • відбудову міст.

Перебуваючи в Києві, Флясбарт також наголосив на важливості підтримувати ключові сектори економіки України, як-то сільське господарство, "оскільки людям потрібні перспективи та робочі місця".

Нагадаємо, що з урахуванням цієї суми Міністерство відновлення Німеччини загалом виділило близько одного мільярда євро на підтримку цивільного населення України з початку повномасштабної російської агресії в лютому 2022 року.

Як повідомляли, у квітні Флясбарт уже був із візитом в Україні та оголошував про виділення 111 мільйонів євро на потреби відбудови.

Уповноважений федерального уряду Німеччини з питань відновлення України тоді також говорив, що у своїй діяльності з відновлення зруйнованої інфраструктури України Берлін виходитиме з того, що ця інфраструктура згодом буде спільною європейською.

Нагадаємо, що загальна сума прямих задокументованих збитків, завданих інфраструктурі України через повномасштабне вторгнення росії, станом на червень 2023 року оцінювалася в 150 з половиною мільярдів доларів. 

"Рубрика" виокремила 10 ключових порад від фахівців Програми "U-LEAD з Європою". Вони розробили посібник для управлінців "Стала мобільність у громадах: рекомендації щодо відновлення", де розписані сценарії дій для громад з населенням до 50 000 осіб: деокупованих, а також тих, які надали прихисток вимушено переміщеним українцям.

Докладніше читайте в нашому матеріалі: "Відбудувати краще, ніж було: як громадам відновлювати мобільність?"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: