fbpx
Сьогодні
08:40 18 Лис 2023

Війська рф атакували Київ та низку областей дронами: поблизу столиці ППО збила всі цілі

Фото: ДПСУ | Держприкордонслужба

У ніч на 18 листопада окупаційні війська намагалися атакували столицю та кілька регіонів країни за допомогою ударних дронів типу "Шахед": сили ППО знищили всі повітряні цілі на підступах до Києва.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram начальника КМВА Сергія Попка, Telegram Повітряних Сил.

Як повідомили повітряники, окупанти масово вночі, 18 листопада, запустили по території України низку груп ударних безпілотників типу "Шахед".

Повітряні сили ЗСУ та моніторингові пабліки вказали, що БпЛА атакували з півночі та півдня у напрямку південних, західних та північних регіонів країни, зокрема Шахеди летіли у бік Києва, Хмельниччини та Одещини.

Столична військова адміністрація зазначила, що поблизу столиці силами протиповітряної оборони було збито майже десяток ударних безпілотників "Шахед".

"Друга атака ворожих безпілотників по Києву за місяць. Дрони противника, за попередніми даними, боєприпаси типу Shahed, що баражують, були запущені з південного напрямку.

Щоб дістатися до столиці, БПЛА подолали складний маршрут довжиною чи не 1000 км.

Але складні маневри ворога не стали на заваді нашій протиповітряній обороні. Силами та засобами ППО усі повітряні цілі – майже десяток – були уражені на підступах до Києва", розповів Попко.

За попередніми даними, в місті без жертв та руйнувань.

Окрім столиці, безпілотники атакували Одеську та Хмельницьку області.

Пізніше стало відомо, що сили ППО також працювали на Хмельниччині. Моніторингові пабліки повідомляли, що ворожі дрони летіли курсом на Старокостянтинів.

Частині з них вдалося долетіти до Рівненщини. Загалом атаку ворога вдалося відбити о 2.27.

Окрім того, під ранок у Києві та низці північних областей вдруге за ніч було оголошено повітряну тривогу. У Повітряних силах ЗСУ попереджали про загрозу застосування балістики.

Загалом у ніч на 18 листопада російські загарбники завдали удару по регіонах країни 38 ударними безпілотниками: сили протиповітряної оборони приземлили 29 ворожих цілей.

Нагадаємо, що російські окупанти у ніч на 16 листопада атакували Україну 18-ма ударними БпЛА типу Shahed. Протиповітряна оборона приземлила 16 ворожих безпілотників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: