fbpx
Сьогодні
08:24 18 Лис 2023

Уночі росія запустила по Україні 38 БпЛА: протиповітряна оборона знищила 29 ворожих дронів

English version here

Фото: Ніколь Тунг для The New York Times

У ніч на 18 листопада російські загарбники завдали удару по регіонах країни 38 ударними безпілотниками: сили протиповітряної оборони приземлили 29 ворожих цілей.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Повітряних Сил.

Військові розповіли, що із 20-ї години 17-го по 04 годину 18 листопада 2023 року російські окупанти атакували Україну з північного та південно-східного напрямків (Курська область, Приморсько-Ахтарськ -рф) ударними БпЛА типу "Shahed".

"Усього зафіксовано пуски 38 ударних безпілотників "Shahed-136/131"", підкреслили повітряники.

ппо

Фото: Телеграм / Повітряні Сили

Ворожі дрони атакували у кілька хвиль, групами, у різних регіонах України, в зонах відповідальності усіх повітряних командувань Повітряних Сил.

"До відбиття повітряного нападу залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою знищено 29 ударних БпЛА "Shahed-136/131"", наголосили у Повітряних Силах.

Що відомо про нічну атаку України

Як повідомили повітряники, окупанти масово вночі, 18 листопада, запустили по території України низку груп ударних безпілотників типу "Шахед".

Повітряні сили ЗСУ та моніторингові пабліки вказали, що БпЛА атакували з півночі та півдня у напрямку південних, західних та північних регіонів країни, зокрема Шахеди летіли у бік Києва, Хмельниччини та Одещини.

Столична військова адміністрація зазначила, що поблизу столиці силами протиповітряної оборони було збито майже десяток ударних безпілотників "Шахед".

Пізніше стало відомо, що сили ППО також працювали на Хмельниччині. Моніторингові пабліки повідомляли, що ворожі дрони летіли курсом на Старокостянтинів.

Частині з них вдалося долетіти до Рівненщини. Загалом атаку ворога вдалося відбити о 2.27.

Окрім того, під ранок у Києві та Чернігівщині й Сумщині вдруге за ніч було оголошено повітряну тривогу. У Повітряних силах ЗСУ попереджали про загрозу застосування балістики.

Нагадаємо, що війська російської федерації активізувалися на Куп'янському напрямку, але наші Сили оборони за добу знищили 156 російських загарбників там.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: