fbpx
Сьогодні
13:27 18 Лис 2023

Оборона міцна: на Авдіївському напрямку ЗСУ знищили понад 450 окупантів, – Тарнавський

English version here

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

У Донецькій області на Авдіївському напрямку українські військові міцно тримають оборону.

Про це пише Рубрика, посилаючи на Telegram Командувача Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександра Тарнавського.

"На таврійському напрямку ворог завдав 8 авіаударів, провів 51 бойове зіткнення та здійснив 974 артобстріли. Наші воїни стійко тримають оборону на Авдіївському напрямку", зазначив керманич угруповання " Таврія"

Як розповів Тарнавський, загальні втрати ворога на цьому напрямку склали 456 осіб. Окрім того, 1 загарбник здався у полон.

Також захисники знищили 19 одиниць військової техніки. Зокрема:

  • 1 танк,
  • 3 ББМ,
  • 2 артсистеми,
  • 12 БпЛА,
  • 1 одиницю спецтехніки.

Також ще 16 одиниць військової техніки ворога пошкоджено.

"Водночас, триває ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку", підкреслив командувач.

Своєю чергою у британській розвідці зазначили, що протягом минулого тижня найбільш інтенсивні наземні бої точилися на трьох ділянках фронту та жодна зі сторін не досягла прогресу, однак російські війська на Донеччині під Авдіївкою несуть особливо важків втрати.

Ситуація на фронті

Загалом минулої доби, 17 листопада, Сили оборони ліквідували понад 600 окупантів, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали понад 317 300 солдатів.

Як повідомили у військовому командуванні, підрозділи морської піхоти разом з іншими складовими Сил оборони  надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра, де минулої доби відбили 12 атак ворога. Наші захисники закріплюються на зайнятих рубежах та завдають вогневого ураження окупантам.

Також у ніч на 18 листопада російські загарбники завдали удару по регіонах країни 38 ударними безпілотниками: сили протиповітряної оборони приземлили 29 ворожих цілей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: