fbpx
Сьогодні
22:34 18 Лис 2023

Фонд BGV та ESTDEV організували стажування з реабілітації для лікарів Житомирщини в Естонії

BGV Charity Fund

Благодійний фонд BGV спільно з Естонським центром міжнародного розвитку (надалі — ESTDEV) реалізували програму стажування для медфахівців із Житомирщини. Десять спеціалістів з реабілітації вирушили до столиці Естонії — Таллінну, щоб розпочати навчання за цією програмою. Серед них — фізіотерапевти, ерготерапевти, психологи.

Головна мета навчальної програми — проведення командних реабілітаційних тренінгів для медиків. Основна увага у ході навчання буде зосереджена на процесі реабілітації пацієнтів з ампутаціями нижніх кінцівок, повідомляє BGV Charity Fund.

Це перші лікарі з Житомирщини, які отримали можливість пройти стажування у своїх закордонних колег, — в одній із найсучасніших талліннських лікарень. Навчальна програма повністю профінансована ESTDEV. У ній візьмуть участь медичні працівники із Житомирського обласного лікувального центру вертебрології та реабілітації і Обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського.

Навчання розраховано на 10 днів і складається із 4-х теоретичних модулів та практичних занять, що проходитимуть у симуляційному центрі коледжу й у реабілітаційних відділеннях лікарні.

«Ця програма з реабілітації для українських фахівців є частиною системної допомоги від Естонії для України, про яку ми домовлялися і за яку ми дуже вдячні. Естонські партнери беруть українських військових на протезування і навчають наших спеціалістів, як проводити реабілітацію пацієнтів з ампутаціями відповідно до європейських стандартів. Ми ж, зі свого боку, беремо на себе усі організаційні питання, пов'язані з виїздом, і сподіваємося, що така практика матиме продовження і наступного року», — зазначила очільниця Благодійного фонду BGV Поліна Алдошина.

Під час навчання українські лікарі ознайомляться з принципами командної роботи і з методами та процедурами, що використовуються в сучасній реабілітації. Розширять свої знання щодо того, як поводитися з пацієнтом з ампутацією, мотивувати його на активну участь у реабілітації. Навчаться застосовувати набуті знання на практиці й розв'язувати конкретні фізичні та психологічні проблеми, що виникають внаслідок ампутації.

Дізнаються більше про принципи медсестринства, теоретичне та етичне обґрунтування, фізичні та соціальні чинники, що впливають на здоров'я. Будуть самостійно консультувати, скеровувати та підтримувати пацієнта і його близьких задля зміцнення фізичного і психічного здоров'я пацієнта, враховуючи та приймаючи зміни в житті, пов'язані із ампутацією.

Після повернення додому у свої медзаклади вони зможуть поділитися своїми знаннями з колегами, що загалом сприятиме підвищенню якості й ефективності проведення реабілітації для українських пацієнтів.

Загалом естонські партнери планують простажувати 40 українських фахівців з реабілітації у 2023 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: