fbpx
Сьогодні
Фото 11:19 25 Тра 2023

Українець розробив модель старої водонапірної вежі Маріуполя у вигляді конструктора LEGO: навіщо це рішення

English version here

Українець Олександр Лапина створив модель відомої маріупольської споруди у вигляді конструктора. Поки що це лише на картинці.

Про це йдеться на сторінці Олександра Лапина у Фейсбук, пише Рубрика.

У чому проблема?

російська окупація знищує українські міста. Однією з найбільш показових є ситуація в тимчасово окупованому Маріуполі, який практично зруйновано.

Маріупольську водонапірну вежу побудували в 1909 — 1910 роках за проєктом Віктора Нельсена. З 2018 року у відремонтованій вежі був створений креативний простір «Вежа», де проводили виставки, концерти, лекції та інші заходи. Під час військових дій у березні-квітні 2022 року водонапірна вежа стала притулком для багатьох маріупольців.

Стара водонагнітна Вежа Маріуполя

Яке рішення?

Українець пропонує відтворити стару водонапірну вежу у Маріуполі в наборі лего, щоб зберегти пам'ять про споруду та нагадати світу про незламне місто.

Стара водонагнітна Вежа Маріуполя у вигляді конструктора LEGO. Фото: facebook Олександр Лапин

Як це працює?

Автор проєкту просить підтримати його розробку і прагне зібрати 10 тисяч голосів, аби його ідея мала шанс на реалізацію у компанії LEGO.

Стара водонагнітна Вежа Маріуполя у вигляді конструктора LEGO. Фото: facebook Олександр Лапин

Стара водонагнітна Вежа Маріуполя у вигляді конструктора LEGO. Фото: facebook Олександр Лапин

"Пориньте в багату історію Маріуполя зі знаменитою Старою водонапірною вежею. Цей архітектурний шедевр, спроектований Віктором Нільсеном і завершений у 1910 році, є символом минулого міста та свідченням його розвитку", — йдеться у дописі.

Модель архітектурної пам'ятки складається з 3 062 деталей та сягає висотою 34 сантиметри (висота справжньої вежі — 34 метри).

"Як людина, яка народилася в Маріуполі, я завжди відчував глибокий зв'язок зі своїм містом. Втілення цієї моделі в життя по всьому світу — це моя особиста мрія, яка дозволить мені поділитися частиною своєї спадщини з фанатами LEGO по всьому світу", — написав Євген.

Посилання на голосування тут.

Довідка

Нагадаємо, компанія Lego створила серію фігурок, присвячену українським жінкам-парамедикам та військовослужбовицям.

Також Рубрика раніше повідомляла, що компанія LEGO представила перші кубики, зроблені з перероблених пластикових пляшок.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: