fbpx
Сьогодні
09:57 15 Лис 2023

Трагедія в Одеському Будинку профспілок: на фронті ліквідували провокатора подій

Фото: Фейсбук / Анатолій Штефан

На фронті ліквідували провокатора, що був причетний до подій 2 травня 2014 року біля одеського Будинку профспілок Владислава Войцехівського, який на цей час воював на боці російської армії.

Про це у Фейсбуці написав український військовослужбовець, блогер, журналіст, полковник Збройних сил України Анатолій Штефан.

"Один із провокаторів подій біля Будинку Профспілок, одесит Войцеховський Владислав "Одіссей" після обміну 2014 року довго бігав на Донбасі у складі 4 омсбр, але 12.11.2023 р. успішно демобілізований", – написав воїн.

Окрім того, Штефан доповнив свій допис скрінами повідомлень російських окупантів про загибель Войцеховського.

Що відомо про провокатора

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі відбулися сутички між проросійськими і проукраїнськими активістами. Під час сутичок пролунали постріли, загинули декілька людей.

Згодом антимайданівців відтіснили до Куликового поля, де вони забарикадувалися у Будинку профспілок. Унаслідок пожежі, що виникла в будівлі, загинули 48 учасників масових заворушень.

Владислав Войцеховський тоді був активістом ліворадикальної організації "Боротьба" та учасником подій 2 травня 2014 року.

Співробітники СБУ затримали його в Одесі у вересні 2014 року. Під час обшуку квартири, де мешкав сепаратист, було виявлено вибухові речовини. Войцеховського обміняли у 2015 році.

Тоді ж він долучився до терористів і вступив в окрему механізовану бригаду "Призрак Новоросії". Згодом перейшов у народну міліцію так званої "ЛНР". Після вторгнення воював в лавах окупантів.

Після цих подій Приморський районний суд Одеси заочно оголосив вирок колишньому заступнику керівника обласної міліції Дмитру Фучеджі у справі про масові заворушення, що сталися 2 травня 2014 року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: