fbpx
Сьогодні
Відео 10:36 10 Лис 2023

ГУР показало, які десантні катери рф вдалося уразити в Криму

Фото: росЗМІ

У результаті нічної операції на території тимчасово окупованого Криму українські розвідники уразили малі десантні кораблі Чорноморського флоту рф. Йдеться про катери проєкту 11770 (класу "Серна").

Про це розповіли в Головному управлінні розвідки Міноборони України, інформує Рубрика.

Як зазначається, на суднах перебував екіпаж та завантажена броньована техніка, зокрема БТР-82.

Уразити два російські швидкісні десантні катери вдалося в селищі Чорноморське вночі 10 листопада.

У Міноборони росії заявляли, що протягом ночі нібито перехопили два безпілотники над Кримом.

Зазначено, що малі десантні катери класу "Серна" росія активно використовувала під час окупації острова Зміїний для перекидання військової техніки та десанту.

Крім того, росіяни розміщували на борту катерів зенітно-ракетні комплекси "Тор-м2" для мобільного прикриття свого угруповання на острові та у Чорному морі.

Що це за кораблі?

Малий десантний корабель класу "Серна" має високу швидкість, може вміщати до 45 тонн вантажу та 92 особи озброєного десанту.

Окупанти використовують ці катери для висадки передових груп морської піхоти або евакуації. А в умовах фактичної відсутності у росіян корабельних засобів ППО після низки атак Сил безпеки та оборони України такі катери із ЗРК на борту слугували для загарбників прикриттям кораблів ЧФ РФ на рейдах.

Втім, як зазначили українські розвідники, тепер і ця ідея росіян зруйнована.

Нагадаємо, у ніч на 10 листопада у декількох населених пунктах Криму лунали вибухи.

Місцеві Телеграм-канали повідомляли, що в селищі Чорноморське було зафіксовано кілька "прильотів". Мовляв, був удар по казармі.

Також гучно було в окупованій Феодосії. У мережі припускали, що дрони вдарили по нафтобазі. При цьому Міноборони РФ заявило, що над Кримом цієї ночі російські війська знищили два безпілотники.

Однак згодом  представник ГУР МО Андрій Юсов повідомив, що в селищі Чорноморське були уражені два десантні катери проекту 11770, а втрати в особовому складу росіян уточнюються.

Нагадаємо, 4 листопада пілоти Повітряних сил України завдали успішних ударів по Керчі і влучили в один із найсучасніших кораблів ЧФ рф – носій крилатих ракет "Калібр".

Пізніше у мережі показали фото знищеного на території заводу "Залив" у тимчасово окупованому Криму російського ракетоносія "Аскольд".

Як зауважив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, Україна має величезні здобутки з нищення військових ресурсів росіян в окупованому Криму.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: