fbpx
Сьогодні
12:22 11 Лис 2023

Рішення для перемоги: Швейцарська компанія відкрила в Україні центр обслуговування машин для розмінування

English version here

Машини для розмінування GCS-200 швейцарської компанії Global Clearance Solutions (GCS), які передали українським силам. 2022 рік. Фото: GCS

У Києві швейцарська компанія Global Clearance Solutions, яка виробляє роботизовані системи розмінування, відкрила сервісний центр.

Про це пише Рубрика, посилаючись на веб-сайт компанії.

У чому проблема?

Як відомо, кількість територій в Україні, забруднених мінами, касетними боєприпасами і вибухонебезпечними об'єктами, значно збільшилася з початку повномасштабного вторгнення росії в лютому 2022 року. На жаль статистика забруднених земель продовжує рости.

Станом на 2 листопада, зі слів заступниці міністра внутрішніх справ Мері Акопян, на сьогодні потребують розмінування десь 300 тисяч квадратних кілометрів українських територій.

Усі ці забруднені райони становлять пряму загрозу для цивільного населення, що робить необхідними гуманітарні заходи з розмінування. Допомагти з цим Україні відгукнулися багато держав-партнерів.

Тільки, швейцарська компанія-виробник Global Сlearance Solutions упродовж 2023 року пообіцяла доставити в Україну 20 машин розмінування.

Проте ці роботи-розміновувачі потребують обслуговування і тому постала необхідність створення сервісній локації на території України.

Яке рішення?

Тому у Києві швейцарська компанія Global Clearance Solutions, яка виробляє ці роботизовані системи розмінування, відкрила сервісний центр.

Фабіан Клаузер, керівник відділу сервісного та технічного обслуговування, підкреслює, що постійна готовність машин забезпечує найкраще використання міжнародних інвестицій у розмінування сьогодні і в майбутньому.

Як це працює?

"Наша майстерня є важливим елементом нашої всебічної співпраці з клієнтами та міжнародними донорами. Машини, які працюють, рятують життя день у день", наголосив керівник групи технічної підтримки GCS Флоріан Лоффлер.

Він радий відкриттю об'єкту і продовженню партнерства з ДСНС, "Нібулоном" та іншими українськими організаціями, діяльність яких спрямована на усунення вибухонебезпечних предметів і створення безпечного середовища.

Машини лдля розмінування Швейцарія

Новий сервісний центр. Фото: Global Clearance Solutions.

"Наша майстерня здатна розмістити кілька машин GCS-200, які ідеально підходять для усунення вибухонебезпечних предметів на сільськогосподарських угіддях і забезпечення ремонту таких об'єктів інфраструктури, як електроопори, та відновлення життєво важливого енергопостачання для цивільного населення.

Тут також є місце для меншої машини GCS-100", – сказав Клаузер.

До цього ремонт проводився ініціативним спеціалістом компанії за допомогою мобільної майстерні.

Машини лдля розмінування Швейцарія

Ремонт машини розмінування в польових умовах. Фото: Global Clearance Solutions.

Нагадаємо, що на початку жовтня першу машину розмінування отримала українська аграрна компанія Нібулон від швейцарської компанії Global Clearance Solutions.

Замовлення на машини розмінування фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та Німецьким державним банком розвитку (KFW DEG).

Окрім того, повідомляли про передачу двох машин від Канади, які були передані Державній службі з надзвичайних ситуацій та 20 піротехнічних костюмів.

Також 29 вересня, Федеральна рада Швейцарії схвалила пакет на 100 мільйонів швейцарських франків (майже 110 млн доларів США) для розмінування цивільних і сільськогосподарських територій в Україні та допомоги у відновленні країни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: