fbpx
Сьогодні
18:59 04 Лис 2023

Вибухи у Керчі: ЗМІ повідомляють про влучання в малий ракетний корабель

English version here

Ввечері, 4 листопада, у Керчі прогриміли вибухи. Окупанти заявляють, що нібито працювала ППО.

Про це інформує окупаційний "глава" Криму Сергій Аксьонов, повідомляє Рубрика з посиланням на його Telegram.

Тим часом як повідомляють кримські пабліки, був «приліт» по суднобудівному заводу в Керчі. Своєю чергою Аксьонов стверджує, що на територію сухого доку впали уламки збитих ракет.

«У районі суднобудівного заводу у Керчі відпрацювала ППО, частина уламків збитих ракет упала на територію одного із сухих доків. Потерпілих немає»,  – стверджує Аксьонов.

За інформацією місцевих пабліків, над заводом піднімається стовп диму, в той бік поїхали пожежні машини, швидкі та фури з російськими військовими.

Крім того, hromadske повідомляє, що українська розвідка підтвердила влучання в Керчі після вибухів у Криму. Інформацію підтвердило джерело в Головному управлінні розвідки Міноборони.

«Є влучання, інформація уточнюється», — сказав наш співрозмовник, не навівши деталей.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, вибухи в Керчі пролунали під вечір 4 листопада. Окупаційна влада Криму заявляла, що російська ППО працювала в районі суднобудівного заводу ім. Бутоми. Мовляв, частина уламків збитих ракет упала на територію одного із сухих доків. Постраждалих, як стверджується, немає.

Йдеться про одне з найбільших суднобудівних підприємств у Східній Європі. Завод відомий як будівельник військових фрегатів. За даними «Крим.Реалії», у 2020 році завод розпочав будівництво авіаносних кораблів для флоту росії.

Вибухи в окупованому Криму

Зазначимо, що початку повномасштабної війни проти України російські загарбники використовують окупований Крим у своїх військових цілях. Через півострів ворог, наприклад, перекидає зброю та живу силу на передову.

Проте останнім часом терористам стало небезпечно перебувати у Криму. Сили оборони атакують військові бази, склади, аеродроми та навіть бухти, де розміщують ворожі кораблі. Яскравим прикладом став удар ЗСУ по штабу Чорноморського флоту РФ у Севастополі.

Нагадаємо також, що вчора, 1 листопада, вранці, російські окупанти розповідали про атаку ракет на територію Кримського півострова. Очевидці повідомляли про ураження місць базування загарбників.

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов наголосив, що для російських окупантів у Криму немає безпечних місць. Крім того, тиск, який здійснюють Сили оборони України, ускладнює використання Кримського півострова як логістичного хабу.

Вранці, 2 листопада, у районі міста Джанкой у тимчасово захопленому Криму пролунав потужний вибух.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: