fbpx
Сьогодні
12:48 10 Лис 2023

Британська розвідка припускає, що удар по судну в Одеській області був помилкою російського пілота

Фото: wikipedia org

Удар по цивільному судну в Одеській області міг бути помилкою пілота рф. Ймовірно, росіяни намагалися знищити військовий радар поблизу порту.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Міноборони Британії у Twitter.

Британська розвідка нагадує, що російські війська випустили, ймовірно, ракету повітряного базування Х-31 (у НАТО має найменування AS-17 KRYPTON) по судну Kmax Ruler під прапором Ліберії.

Атака сталася поблизу порту Південний в Одеській області. Судно повинно було доставити залізну руду для стратегічного партнера Росії – Китаю.

Розвідка припускає, що окупанти випустили ракету, вважаючи, що цілять у військовий радар. Ймовірно, росіяни спутали його з радаром на цивільному судні.

"Якщо так, то це свідчить про невдалу тактику застосування зброї з боку російського пілота", – йдеться у зведенні.

Що відомо про атаку?

Сили оборони півдня України ввечері 8 листопада повідомили, що росіяни завдали ракетного удару по судну, яке заходило до порту Одеської області. Відомо, що окупанти випустили протирадіолокаційну ракету Х-31П.

Судно під прапором Ліберії було цивільним і йшло до українського порту під завантаження. Воно мало доставити залізну руду до Китаю.

Внаслідок ворожої атаки загинув лоцман-українець. Моряк був працівником Адміністрації морських портів.

За словами речниці Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, росіяни вдарили майже по капітанському містку судна під прапором Ліберії. У момент атаки там знаходився лоцман-українець.

Також поранення отримали троє інших членів екіпажу (громадяни Філіппін). Їх життю нічого не загрожує.

"Також була інформація про травмування ще одного працівника порту. Поранення не критичні, найімовірніше, баротравма. Те, що стосується стану здоровʼя членів екіпажу, то ушпиталили тільки одного, решта – отримали допомогу на місці й залишились у складі екіпажу на борту судна", – сказала речниця.

Гуменюк додала, що судно досить сильно постраждало внаслідок ракетного удару окупантів.

Як повідомляла Рубрика, у попередньому зведенні британська розвідка розповіла, що в жовтні загарбникам вдалось випустити близько 115 високоточних ракет з дальністю у понад 350 кілометрів. Також в росії не припиняється модернізація ракет Х-22. За даними ГУР, наразі в рф в запасах є приблизно 870 високоточних ракет оперативно-стратегічного та стратегічного рівня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: