fbpx
Сьогодні
09:57 06 Лис 2023

Скільки ракет виробляє росія та скільки їх в неї в запасі: нові дані від ГУР

Фото: Скриншот відео

В жовтні загарбникам вдалось випустити близько 115 високоточних ракет з дальністю у понад 350 кілометрів. Також в росії не припиняється модернізація ракет Х-22. За даними ГУР, наразі в рф в запасах є приблизно 870 високоточних ракет оперативно-стратегічного та стратегічного рівня.

Як інформує Рубрика, такі дані в коментарі РБК-Україна озвучив представник ГУР Міноборони України генерал-майор Вадим Скибицький.

За минулий місяць російській федерації вдалось випустити близько 115 високоточних ракет.

З цих ракет, за словами представника ГУР МО, генерала-майора Вадима Скібіцького, "Калібрів" – 20 одиниць, Х-101 – близько 40.

"Також ворог щомісяця виробляє близько 30 балістичних ракет "Іскандер-М" та 12 крилатих "Іскандер-К", – додав Скібіцький.

Крім того, за словами розвідника, йде модернізація Х-22, які противник переробляє на Х-32. Йдеться про невеликі показники – приблизно 9 одиниць на місяць.

Щодо "Кинжалів", у жовтні, за даними ГУР, їх виробили в кількості 4 ракети.

Крім того, у воєнній розвідці кажуть, що росіяни почали вдосконалювати ракети "Онікс" з метою використання їх по наземним об'єктам.

Зазначимо, Скібіцький раніше повідомляв, що Росія модернізувала ракети Х-22 і "Онікс". Окрім того, вони відновили використання комплексів "Бастіон".

Наразі у росії в запасах є приблизно 870 високоточних ракет оперативно-стратегічного та стратегічного рівня, які можуть вражати об'єкти на відстань понад 350 кілометрів.

За словами представника ГУР генерала-майора Вадима Скібіцького, йдеться про орієнтовно:

  • 165 "Калібрів",
  • приблизно 160 одиниць Х-101, Х-555 і Х-55 з бойовою частиною,
  • близько 290 одиниць "Іскандер-М" та"Іскандер-К",
  • орієнтовно 80 "Кинжалів",
  • 150 ракет Х-22 / Х-32.

Ефективна відстань удару ракетою Х-22 – 350 кілометрів.

Скібіцький уточнив, що минулого року показники були майже такі ж. Це, за його словами, свідчить про те, що росії вдалося налагодити виробництво ракет і підтримувати його на достатньому рівні для накопичення запасу ракет.

"Зрозуміло, що використати повністю свої ракети росіяни теж не можуть – мінімум 30% вони мають залишити собі в запасах. У разі якщо вони знову випустять майже все по нашій енергетичній системі й не досягнуть результату – тоді знову хтось полетить з посади", – зазначив представник ГУР.

Водночас він наголосив, що досягти результату росіянам буде складно, адже "ми теж готуємось і розуміємо, як вони діють, що розвідують і, відповідно, вживаємо заходи для захисту нашої енергосистеми".

Запаси ракет у росії

У вересні The New York Times повідомило, що Росії вдалося обійти санкції та експортний контроль, що були введені Заходом. Тож країна-агресор збільшила виробництво ракет, воно навіть перевищило довоєнний рівень.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що від ефективності санкцій, введених проти Росії, залежить, чи зможе РФ і надалі вироблять ракети та вбивати ними українців.

Додамо, що в уламках ракет, якими росія б'є по території України, часто знаходять іноземні компоненти.

Нагадаємо, російські представники партизанського руху "АТЕШ" повідомили про виявлення у Челябінську заводу, який розпочав нове виробництво ракет, та оприлюднили його координати.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: