fbpx
Сьогодні
11:25 07 Лис 2023

ЗСУ на Таврійському напрямку знищили "Сонцепьок" та дві артустановки "Мста-С" ворога

English version here

Фото: Вікіпедія

Воїни Сил оборони знищили російську реактивну систему залпового вогню ТОС-1А "Сонцепьок" та дві самохідні гаубиці 2С19 "Мста-С" на Таврійському напрямку.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександра Тарнавського.

"Знищено важку вогнеметну систему залпового вогню ТОС-1А "Сонцепьок" та дві одиниці самохідних гаубиць 2С19 "Мста-С", – написав Тарнавський.

Загалом на Таврійському напрямку ворог завдав:

  • 3 авіаудари,
  • провів 58 бойових зіткнень,
  • здійснив 944 артобстріли.

Українські воїни стійко тримають оборону на Авдіївському напрямку.

Безуспішними були наступальні дії противника в районах населених пунктів Степове, Авдіївка, Тоненьке, Красногорівка, Мар'їнка та Старомайорське Донецької області та Червоне, Роботине та північно-західніше Вербового Запорізької області.

Водночас триває ведення наступальної операції ЗСУ на Мелітопольському напрямку.

Підрозділи ракетних військ та артилерії зі складу ОСУВ "Таврія" протягом доби виконали 1322 вогневих завдань.

Загальні втрати ворога склали 583 особи.

Також українські бійці знищили 31 одиницю військової техніки росіян, зокрема:

  • 1 танк;
  • 4 БММ;
  • 7 артсистем;
  • 1 РСЗВ;
  • 11 БПЛА;
  • 6 автомобілів:
  • 1 одиницю спецтехніки.

Довідка

"Сонцепьок" – це важка вогнеметна система (ТОС), радянська російська система озброєння, призначена для виведення з ладу легкоброньованої та автомобільної техніки, підпалу та руйнування будівель та споруд об'ємним вибухом, а також знищення живої сили противника, розташованої на відкритій місцевості та в фортифікаційних споруд. Знищення відбувається шляхом впливу на мету високої температури, осколків, ударної хвилі та надлишкового тиску, що створюється при масованому застосуванні некерованих реактивних снарядів у термобаричному та димозапальному спорядженнях.

Як повідомлялось, напередодні російські окупанти на Таврійському напрямку намагалися, прикрившись туманом, штурмувати українських десантників, проте успіху не мали та ще й натомість втратили військову техніку.

Українські війська продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області та ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. Протягом минулої доби відбулося 78 бойових зіткнень.

Крім цього, українські війська зберегли свої позиції на східному (лівому) березі Херсонської області та розширили контроль над своїми позиціями на північ від Підстепного.

Втрати Росії у війні в Україні на вівторок, 7 листопада, склали 890 окупантів, загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення становить 306860 військових. Крім того, ЗСУ підбили 5 танків та знищили 21 артсистему.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: