fbpx
Сьогодні
16:46 07 Лис 2023

Польща не приймає вантажівки з України, які йдуть через "Ягодин"

Польща не приймає вантажівки з України, які йдуть через пункт пропуску «Ягодин». Натомість через ПП «Краківець» та «Раву-Руську» рух вантажного транспорту є.

Про це в ефірі телемарафону сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, коментуючи ситуацію на кордоні у зв'язку з акцією протесту польських перевізників.

«Ускладнення руху відзначається на всіх трьох напрямках… У пункті пропуску «Ягодин» польська сторона не приймає вантажівки, які йдуть з України, а також ми не відмічаємо, що йде інтенсивний потік з Польщі до України. Можливо, кілька транспортних засобів за годину прибувають із Польщі. Натомість у пунктах пропуску «Краківець» і «Рава-Руська» все ж таки рух вантажівок з України у напрямку Польщі йде», – сказав Демченко.

За його словами, також обмежений рух для вантажівок з Польщі в Україну. За годину повний контроль по обидва боки кордону проходять лише кілька транспортних засобів, які прибувають із Польщі.

Речник ДПСУ зауважив, що вчора, після початку акції польських перевізників, черг на в'їзд в Україну не спостерігалося. А ближче до вечора з того боку кордону почали скупчуватися вантажівки, які їхали в напрямку України.

«Станом на ранок найбільше їх було на напрямку пункту пропуску «Ягодин», де близько 160 автівок очікували можливість перетнути кордон. По напрямку пункту пропуску «Краківець» близько 100 вантажівок станом на ранок було. І по напрямку «Рави Руської» – близько 50 автівок», – зазначив Демченко.

Він додав, що учасники акції не перешкоджають руху автобусів, легкового транспорту.

Нагадаємо, сьогодні, 6 листопада, у трьох пунктах пропуску на українсько-польському ускладнений рух для вантажівок через страйк польських перевізників. Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Державну прикордонну службу України.

«Після 13-ї години відбулося поступове блокування руху вантажного транспорту у напрямку пунктів пропуску «Ягодин-Дорохуськ», «Краківець-Корчова», «Рава-Руська-Хребене», – йдеться у повідомленні

Раніше повідомляли, що Мінвідновлення отримало повідомлення про підготовку блокади пунктів пропуску на українсько-польському кордоні. Своєю чергою відомство ініціювало зустріч з офіційними представниками Польщі та Єврокомісії (ЄК) для забезпечення стабільної роботи кордону.

Зауважимо, що польські перевізники пригрозили з листопада перекрити всі пункти пропуску з українською стороною через надмірну конкуренцію після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та ЄС.

Але досі польські перевізники, які блокують рух вантажівок на кордоні з Україною, не передали своїх офіційних вимог жодному представнику української сторони.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: