fbpx
Сьогодні
10:57 05 Лис 2023

У ВМС заявили, що ворог після удару по Керчі взяв оперативну паузу

Фото: Ріа новості

Унаслідок успішного удару українських Сил оборони по російському кораблю в Керчі тимчасово окупованого Криму напередодні, 4 листопада, військам рф довелось взяти "оперативну паузу".

Про це розповів речник Військомо-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

Як зазначив військовий, на цей час ситуація в акваторії Чорного моря є стабільною. Окупанти ймовірно не розуміють, що далі робити після влучного удару наших бійців. Тому у зв'язку з цим бере "оперативну паузу", аби якось змінити свою тактику.

"Перша зміна, яку вони зробили, це розосередили особовий склад. Можливо, зараз будуть вирішувати, як взагалі використовувати інші бази, враховуючи, що Севастополь не буде вже ніколи безпечною базою для росіян. Тому зараз таке затишшя", – додав речник ВМС.

Що відомо про ракетну атаку по Керчі

Як повідомляла раніше Рубрика, у телеграм-каналах з'явилась інформація, що у тимчасово окупованому Криму на суднобудівному заводі в Керчі є попадання.

Пізніше стало відомо, що Збройні сили України завдали успішних ударів по морській та портовій інфраструктурі суднобудівного заводу "Залив" у тимчасово окупованій Керчі.

Через деякий час цю інформацію підтвердили у СтратКомі. А також "Кримський вітер" повідомив про ураження саме малого ракетного корабля "Аскольд".

Своєю чергою командувач Повітряних Сил ЗСК Микола Олещук зазначив, що там знаходився один із найсучасніших кораблів чф рф – носій крилатих ракет "Калібр.

Він подякував пілотам тактичної авіації за успішні удари та зенітникам ПК "Схід" за збиті "Іскандери", що летіли у відповідь.

"А поки чекаємо офіційного підтвердження результатів, вкотре подякую пілотам тактичної авіації Повітряних Сил за успішні удари крилатими ракетами по інфраструктурі суднобудівного заводу "Залив" у Керчі, де стояв один із найсучасніших кораблів чф рф – носій крилатих ракет "Калібр"", — уточнив Олещук.

А вже вранці, 5 листопада, командувач таки підтвердив знищення одного з найновіших російських носіїв "Калібрів".

"Підтверджую", написав він у Телеграм.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов наголосив, що для російських окупантів у Криму немає безпечних місць. Крім того, тиск, який здійснюють Сили оборони України, ускладнює використання Кримського півострова як логістичного хабу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: