fbpx
Сьогодні
16:45 04 Лис 2023

На мене ніхто не тисне, щоб Україна сіла за стіл переговорів з рф, – Зеленський

English version here

Фото: Ілюстративне / Офіс Президента

Президент Володимир Зеленський наголосив, що на нього ніхто не тисне з лідерів Євросоюзу чи Сполучених Штатів Америки, щоб Україна сіла за стіл переговорів із Росією.

Це про Глава держави наголосив на спільній зустрічі з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн під час спілкування зі ЗМІ в Києві, повідомляє Рубрика..

«Щодо розмов. Я не знаю хто це публікує, я не знаю для чого це робиться. У мене дуже неприємне відчуття, що навіть ми українці, в медіа також підтримуємо цю тематику. Я здивований цим», – сказав Зеленський коментуючи інформацію про ймовірний тиск європейських та американських лідерів про початок переговорів з рф.

Президент наголосив, що йому не відомо хто й навіщо поширює подібну інформацію.

«Я не знаю хто це робить, але я як людина на якій ця відповідальність є і повноваження щодо тих чи інших перемовин, я вам відповім дуже відверто. Всі знають – моє відношення співпадає з відношенням українського суспільства й тому ніхто не тисне на мене сьогодні. Спочатку все це було. З початку війни, і до війни все це було. На сьогодні ніхто не тисне з лідерів ЄС, США тощо, серед наших партнерів, щоб ми зараз сіли з росією, розмовляли й щось їй віддавати. Не буде такого», – заявив Зеленський.

Як повідомлялося, деякі ЗМІ повідомили, що представники США і Євросоюзу почали обговорювати з Україною можливі мирні переговори з Росією для припинення війни.

Що відомо про візит президентки Європейської Комісії Урсули фон дер Ляйєн до Києва

4 листопада голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн прибула з офіційним візитом до Києва та зустрілася з президентом України Володимиром Зеленським.

Очільниця Єврокомісії має також виступити в Верховній Раді. Зазначимо, що візит відбувається напередодні того, як Єврокомісія має рекомендувати почати переговори про вступ України в ЄС.

Своєю чергою, віцепрем'єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина підтвердила, що голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн прибуде до Києва до публікації звіту про прогрес на шляху до членства в ЄС.

Як зазначала наприкінці жовтня президентка Єврокомісії, ЄС готує сильний удар по доходах росії. До 12-го пакету санкцій можуть увійти обмеження проти російських алмазів, що має сильно вдарити по РФ – адже вона є найбільшим у світі постачальником дрібних алмазів.

Водночас фон дер Ляйєн зазначила, що "Росія має заплатити за довгострокове відновлення України". З цією метою, за її словами, у ЄС провели дискусію щодо заморожених російських активів на 211 млрд євро на територіях країн-членів союзу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: