fbpx
Сьогодні
17:47 01 Лис 2023

На Вінниччині продовжує зростати кількість хворих на гепатит А

Фото: РБК-Украина

У Вінницькій області продовжує зростати кількість нових випадків захворювання на вірусний гепатит А. Вже зареєстровано 247 повідомлень про хворих. У 207 випадках захворювання лабораторно підтверджено.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись пресслужбу Вінницької обласної військової адміністрації.

Попри зростання загальної кількості хворих, число госпіталізованих пацієнтів поступово зменшується. Так, зараз у медустановах області перебувають 120 пацієнтів (серед них 20 дітей).

Сім госпіталізованих мають підозру на гепатит А. У решти пацієнтів діагноз підтверджено лабораторно.

«Стан усіх пацієнтів середнього ступеня важкості. Один пацієнт у нас залишається важким, його стан стабільний. На сьогодні у нас вже вакциновано 117 медиків та 8 контактних осіб з 12 сімей, де були зафіксовані вогнища хвороб. Тобто у цих родинах захворювання виявили у кількох людей. Продовжуємо вакцинувати медиків та контактних осіб. Ще раз наголошую, мийте руки з милом та дезінфікуйте їх», – зауважила заступниця директорки профільного департаменту Тетяна Бондаренко.

Довідка

Як повідомлялося, 24 жовтня у Вінниці зафіксували спалах вірусного гепатиту А в одному із районів міста. 25 жовтня міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визнала спалах захворювання на вірусний гепатит А надзвичайною ситуацією.

28 жовтня на Вінниччину прибула команда МОЗ на чолі з головним державним санітарним лікарем Ігорем Кузіним, аби вивчити ситуацію на місці та вжити всіх необхідних заходів для встановлення джерела інфікування. До роботи на місці залучені всі служби фахівців Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб, група оперативного реагування Центру громадського здоров'я України: лікарі-епідеміологи, фахівці з лабораторної діагностики, біобезпеки та біозахисту.

У Вінниці через спалах гепатиту А школярів перевели на онлайн навчання.

У Вінницькій області гепатит А почали реєструвати не лише в обласному центрі, а й в інших населених пунктах.

У Вінницькій області розпочалася екстрена вакцинація осіб, які контактували з хворими на гепатит А.

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні заходи посилюють.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: