fbpx
Сьогодні
Фото 16:08 31 Жов 2023

Першу баржу типу SLG спустило на воду Дунайське пароплавство: навіщо це рішення

English version here

Фото: Дмитро Москаленко /Генеральний директор в Українське Дунайське пароплавство

Українське Дунайське пароплавство спустило на воду першу баржу типу SLG, яка має більшу вантажність та дає можливість перевозити більший обсяг вантажів.

Про це повідомили на сайті Українського Дунайського пароплавства, пише Рубрика.

У чому проблема?

Нагадаємо, що за роки незалежності Україна використовувала для транспортування річки дуже небагато. За окремими дослідженнями, це лише 0,2% від можливостей перевезення річками.

Та з початком великої російської збройної агресії проти України були фактично заблоковані усі порти Чорного моря. Відповідно вивозити сільськогосподарську продукцію стало неможливо.

Почали шукати шляхи і знайшли варіант Дунайських портів. Продукцію можна постачати не тільки через Чорне море, а й вгору за течією річки Дунай, адже Україна є однією з Дунайських країн.

Уряд ще рік тому запланував збільшити пропускну здатність портів Ізмаїл, Рені та Усть-Дунайськ. Якщо до змін вантажообіг цих портів був 30 тонн на місяць, то за півроку зріс до майже 2 млн тонн, тобто у понад 50 разів.

Проте і цього замало, щоб повністю замінити експорт українського збіжжя морем

І взагалі, Україна маємо такі потужні артерії, як Дунай, Дніпро, Південний Буг. Ці річки справді можна використовувати як для внутрішнього транспортування, так і для торгівлі з іноземними країнами.

Яке рішення?

Що збільшити тоннаж для перевезення українського зерна, українське Дунайське пароплавство спустило на воду першу баржу типу SLG.

Як це працює?

Судно побудовано за принципом конверсії.

"Для річкових перевезень цей тип суден давно не використовується. Але вони можуть виступати донорами для будівництва великих річкових барж: частини двох ліхтерів стикуються через вставку, що вирізається із третього ліхтера", зазначили в повідомленні.

Баржа Дунай

Фото: Дмиторо Москаленко /Генеральний директор в Українське Дунайське пароплавство

Собівартість виробництва барж SLG на порядок нижча, ніж у нового судна.

Баржа Дунай

Фото: Дмиторо Москаленко /Генеральний директор в Українське Дунайське пароплавство

Програму розпочали ще весною, передбачено будівництво 30 нових суден.

"З початку року ми капітально відремонтували понад 50 суден, це рекордний показник. В цехах вже ріжуться та готуються до стикування частини наступних SLG барж", — додали в пароплавстві.

Баржа Дунай

Фото: Дмиторо Москаленко /Генеральний директор в Українське Дунайське пароплавство

Усі роботи з будівництва нових барж виконуються на заводі.

Нагадаємо,що після виходу з "зернової угоди" росія постійно атакує портову та зернову інфраструктуру України. Зокрема, під ударом опинилися порти Одеської області.

Окрім того, окупанти не раз атакували порт Ізмаїл, який знаходиться біля кордону з Румунією.

Довідка

Українське Дунайське пароплавство – одна з найбільших судноплавних компаній як в Україні, так і у Придунайському регіоні. Компанія виробляє 20% транспортної продукції упродовж 2400 км від гирла ріки Дунай до порту Кельхайм, Німеччина.

Українське Дунайське пароплавство має річковий флот чисельністю 75 самохідних суден і 245 одиниць несамохідного флоту. Також компанія оперує флотом іноземних спільних підприємств, що налічує 125 одиниць несамохідного флоту.

Нагадаємо, Українське Дунайське пароплавство відремонтувало суховантажне судно "Вилкове".

Також ми повідомляли, що ЗСУ передали два бойові човни українського виробництва від благодійників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: