fbpx
Сьогодні
19:59 26 Жов 2023

Тимчасовий зерновий коридор не зупиняли, - у Мінвідновлення прокоментували ситуацію

Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov

26 жовтня у Міністерстві відновлення України заперечили призупинку роботи зернового коридору.

Відповідне повідомлення оприлюднене міністерством увечері 26 жовтня.

"Інформація щодо скасування або непрогнозовану зупинку тимчасового коридору для руху цивільних суден з та до портів Великої Одеси не відповідає дійсності. Всі встановлені ВМС ЗСУ наявні маршрути є дійсними та використовуються цивільними суднами", – зазначають в Мінвідновлення.

Як наголосили у відомстві, враховуючи, що коридор було впроваджено в надскладних умовах військової агресії Росії, його функціонування відбувається з урахуванням військової обстановки та погодних умов", – наголошується в повідомленні.

Також повідомляли, що порти Великої Одеси продовжують обробляти судна, які вже пройшли тимчасовим коридором.

Наразі, в портах Одеса, Чорноморськ та Південний під завантаженням 23 судна. Всього коридором на вхід скористалося 51 судно. 33 судна експортувало понад 1,3 млн тонн української агропродукції та інших вантажів.

Довідка

Консалтингова компанія Barva Invest стверджує, що 25 жовтня АМПУ випустила попередження про те, що рух суден коридором буде призупинено 26 жовтня 2023 року.

"Увечері 25 жовтня АМПУ опублікувала повідомлення про те, що рух суден до та з коридору буде призупинено з 26 жовтня 2023 року", – зазначили в Barva Invest.

Повідомляється, що таке призупинення де факто діє вже протягом останніх двох днів через рішення військових, які посилалися на "вибухову загрозу", що виникла внаслідок збільшення активності російської авіації.

Попередньо, заборона діятиме 26 жовтня.

"Поточна заборона поширюється на 26 жовтня, але не виключено що вона буде продовжена", – повідомили в Barva Invest.

Також 25 жовтня Українська зернова асоціація заявила про численні повідомлення учасників ринку зерна про те, що в портах Великої Одеси безпідставно затримують судна, завантажені зерном на експорт, внаслідок чого аграрії несуть "колосальні втрати".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: