fbpx
Сьогодні
21:30 30 Жов 2023

Шойгу заявив, що рф готова до переговорів щодо України

Фото: Associated Press

Росія готова до переговорів щодо "постконфліктного врегулювання української кризи" та подальшого співіснування із Заходом, заявив міністр оборони рф Шойгу, виступаючи в понеділок, 30 жовтня, на 10-му Пекінському Сяншаньському форумі. 

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на міноборони росії.

 «На випадок створення необхідних умов зберігаємо готовність до політичних дискусій на реалістичних засадах – як щодо постконфліктного врегулювання української кризи, так і за параметрами подальшого співіснування із Заходом в цілому", – сказав Шойгу, виступаючи на 10-му Пекінському Сяньшанському форумі.

При цьому, він додав, що важливо забезпечити «рівноправні відносини між усіма ядерними державами — постійними членами Ради безпеки ООН, які несуть особливу відповідальність за підтримку миру та глобальної стабільності».

«Щоб сформувати справедливий, багатополярний світопорядок, потрібно оновити архітектуру міжнародної безпеки, надати їй більшої стійкості. Для цього необхідно поєднати зусилля всіх зацікавлених країн», – заявив Шойгу.

Варто зазначити, що раніше Шойгу заявляв, що у Росії немає інших варіантів в Україні, аніж перемога. Перед цим у Кремлі заявили, що в разі поновлення переговорів між Україною та РФ «Києву доведеться починати переговори із визнання реалій, що з'явилися з березня 2022 року». Зокрема в інтерв'ю РБК прессекретар президента Росії Дмітрій Пєсков сказав, що Росія збирається вести війну «до переможного кінця».

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: