fbpx
Сьогодні
09:58 31 Жов 2023

Голова ОВА: під прикриттям "консервації" загарбники ріжуть на брухт шахти Луганщини

Фото: kvpu.org.ua

В тимчасово окупованій Луганській області російські агресори здійснюють тотальну ліквідацію вугільної галузі: вирізають на брухт шахти під виглядом "консервації".

Про це повідомив у Телеграмі начальник Луганської ОВА Артем Лисогор, пише Рубрика.

Як зауважив очліьник області, шахти на окупованій Луганщині відключають від електроживлення через несплату.

Окрім того, працівників "накриває чергова хвиля примусової мобілізації", і загалом триває тотальна ліквідація вугільної галузі регіону.

"Шахти консервують, ніби на невизначений термін, а водночас вирізають на металобрухт. Цей процес уже розпочато на підприємствах "Червоний партизан", "Центросоюз" і "Харківська". Раніше росіяни їх визнали нерентабельними", – зазначив Лисогор.

Окрім того, як зазначають в обладміністрації, шахти "Східвугілля" у так званій "ЛНР" працюють на генераторах, тому що на підприємстві відключили електроенергію за несплату. Із 17:00 і до ранку генератори вимикають, і гірники вимушені працювати у темряві.

Борг компанії вже перевищив два мільярди рублів.

Раніше ми писали, що російські окупанти затопили шахти на Луганщині, а гірників відправили на фронт. Україна не зможе повноцінно відновити вугільну промисловість області після закінчення війни з рф.

Нагадаємо, що на тимчасово захопленій території Луганської області росіяни вбудовують у мобільні мережі систему оперативно-розшукових заходів для тотального контролю за комунікаціями користувачів.

"Загарбники будують власні мобільні мережі на Луганщині. Однак усі обмеження стосовно відсутності чи наявності зв'язку та інтернету в окремих населених пунктах будуть залишені", наголосили в повідомленні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: