fbpx
Сьогодні
14:27 24 Жов 2023

Посилення ППО України - гарантія безпеки для країн-сусідів, - президент Зеленський

Міцність повітряної оборони України – це гарантія для сусідів, що терор російської федерації не перетне кордонів Європейського Союзу.

Як пише Рубрика, на цьому Президент Володимир Зеленський наголосив під онлайн-виступу на засіданні колегії Єврокомісії, повідомляє Укрінформ.

"Зараз, перед зимою, ми активно працюємо з усіма партнерами заради посилення ППО, щоб дати захист Україні – нашим містам, нашим людям – від російського терору. Міцність нашого повітряного щита – це гарантія, зокрема, для сусідів, що російський терор не перетне кордонів Європейського Союзу", — сказав Зеленський.

Він подякував усім країнам і лідерам, які підтримують Україну у посиленні ППО.

Як повідомляла Рубрика, Зеленський заявив, що посилення протиповітряної оборони України дозволить наблизити закінчення війни та стане провалом ключової стратегії російської федерації, а саме "стратегії терору".

"Протиповітряна оборона – це суттєва частина відповіді на питання, коли закінчиться ця війна, і чи вона закінчиться справедливо для України", наголосив український лідер.

Президент Володимир Зеленський під час першої особистої участі на засіданні у форматі "Рамштайн" підкреслив, що цієї зими російська армія намагатиметься повторити свої тактики зі знищення української інфраструктури, "але з чіткими висновками і з більшими терористичними зусиллями".

Глава держави зауважив, що "кожен може бачити, що дає захист неба".

"Це гарантія, що у містах буде нормальне життя, буде економіка, будуть люди. Протиповітряна оборона дальньої дії також може гарантувати функціонування наших коридорів у Чорному морі і Дунайському регіоні.

Протиповітряна оборона гарантує, що російські літаки не будуть здатні досягти наших українських кордонів і таким чином вона розв'яже проблему російських керованих бомб", – зазначив Президент.

Зеленський підкреслив, що зараз необхідний "поштовх і крок вперед" у наданні систем ППО Україні, оскільки це стане провалом ключової стратегії РФ – "стратегії терору".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: