fbpx
Сьогодні
09:44 23 Жов 2023

У Північній операційній зоні триває формування та підготовка нових мобільних вогневих груп ППО, – Наєв

Фото: mil in ua

На півночі України триває підготовка та формування нових вогневих груп ППО. Це чудова альтернатива високоякісним зенітним ракетам, на витрату запасу яких при знищенні цілей розраховує РФ.

Про це заявив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, пише Рубрика з посиланням на його Telegram-канал.

"У Північній операційній зоні досить ефективно триває формування та підготовка нових мобільних вогневих груп протиповітряної оборони. Це стає можливим завдяки новим сучасним зразкам озброєння іноземного виробництва, що надходять із країн-партнерів", – йдеться у повідомленні.

За словами Наєва, мобільні вогневі групи відіграють важливу роль у захисті повітряного простору України.

"Вдень і вночі в режимі 24/7 ці екіпажі вирушають на завдання зі знищення повітряних цілей ворога. Зенітні кулеметні установки – це адекватна відповідь ворогові на його стратегію з виснаження нашої системи протиповітряної оборони, – зазначив командувач.

Ворог розраховує на те, що по його БПЛА буде витрачено запас високовартісних зенітних ракет. Натомість зенітна кулеметна установка дозволяє вирішити бойове завдання з використанням відносно недорогого боєкомплекту.

"Внесок воїнів армійської ППО в захист Батьківщини важко переоцінити, адже кожна збита і знищена ними ціль – це врятовані життя, неуражені об'єкти критичної інфраструктури, цивільні споруди та житлові будинки", – підсумував Наєв.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: