fbpx
Сьогодні
Фото 15:47 24 Жов 2023

На військових полігонах у рф знайшли тортурні "ями": ЗМІ опублікували супутникові фото

English version here

Фото: З відкритих джерел

В російській федерації на полігонах в Оренбурзькій та Волгоградській областях, де навчають новобранців перед відправкою в Україну на війну, виявили тортурні "ями". Туди кидають порушників режиму.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на видання "Важные истории".

За даними розслідування журналістів та групи незалежних блогерів Conflict Intelligence Team, йдеться про полігони ЗС РФ "Тоцький" та "Прудбой" в Оренбурзькій та Волгоградській областях відповідно.

Про їхню наявність, а також про форми фізичного впливу на новобранців представникам ЗМІ розповіли самі солдати, які там проходили навчання, та дезертирували.

Крім того, слова російських "добровольців" повоювати проти України у лавах окупаційних військ підтверджують супутникові знімки.

Зазначається, що "Прудбой" з 2021 року носить звання найкращого полігону в росії.

Восени 2022 року там розгорнули учбовий центр для мобілізованих.

Тим часом, зіндани на цьому полігоні існували ще 1998 року, і вже тоді було зафіксовано смерть рядового, покараного за брудний підкомірець.

У червні цього року на об'єкті побував заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв, який займається кампанією з набору 400 тисяч контрактників у росармію.

Один із новобранців розповідав журналістам, що в "ямах" побували кілька його товаришів по службі, в основному спіймані на пияцтві.

За його словами, військова поліція били порушників, а потім садила в "яму", де тримала солдатів від кількох днів до тижня.

Їжу приносили раз на добу, стверджує він.

"За словами Сергія, один із його товаришів по службі помер на полігоні після того, як побував у "ямі"", – наводять слова співрозмовника журналісти, зазначаючи при цьому, що незалежних підтверджень цьому інциденту їм знайти не вдалося.

"Ями" на полігоні "Тоцький", знімок від 4 серпня 2023 року. Фото: SKYFI / storage.googleapis.com

Ще один військовий ЗС РФ, який дезертирував, проходив навчання на полігоні "Тоцький" влітку. На цей об'єкт, до речі, також раніше приїжджав із візитом Медведєв.

"Тоді в "Тоцькому" створювалася нова, 25-та армія, яку у вересні обіцяли відправити воювати. Звозили туди одних добровольців: 80% з них були колишні засуджені, люди, що відсиділи, за статтями – від вбивств до зґвалтування малолітніх. За багаторічний термін служби. в армії я ніколи не бачив такого контингенту, абсолютно некерованого зі своїми тюремними законами, поняттями", – наводять журналісти слова дезертира.

Солдат розповів представникам ЗМІ, що в "Тоцькому" били солдатів, які порушили статут, тримали в наручниках, а "найбільш буйним" теж погрожували "ямами".

Порушні "ями" на полігоні "Прудбой", знімок від 7 серпня 2023 року.Фото: PLANET.COM / storage.googleapis.com

Нагадаємо, нещодавно агентство Reuters розповіло про використання штрафбатів у російській армії.

Також повідомлялося, що за словами представника Головного управління розвідки МОУ Андрія Юсова, Росія щомісяця мобілізує на війну з Україною понад 20 тисяч людей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: