fbpx
Сьогодні
Фото 13:48 21 Жов 2023

Рекордна кількість рожевих фламінго цьогоріч прилетіла на Тузловські лимани

Фото: Національний природний парк "Тузлівські лимани"

У Одеській області до національного природного парку "Тузлівські лимани" прилетіли 1114 рожевих фламінго.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук нацпарку.

Як зазначили науковці, на сьогодні це найбільша кількість фламінго, яку зафіксували біологи на території нацпарку. Майже всі дорослі птахи, але є і маленькі цьогоріч.

Фламінго, Тузловські лимани

Фото: Національний природний парк "Тузлівські лимани"

"Декілька птахів прокільцьовані кільцями білого кольору (визначити їх походження не вдалось), а один птах був із синім кільцем, цей гість – італієць", наголосили у повідомленні.

Фламінго, Тузловські лимани

Фото: Національний природний парк "Тузлівські лимани"

Зазначимо, що у "Тузлівських лиманах" спостерігається осіння міграція птахів, зокрема чапель, куликів, качок та мартинів.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в нацпарку "Тузлівські лимани" фламінго вивели 192 пташенят. Це сталося вперше в Україні, коли ці птахи заснували велику колонію та вивели впродовж літа таку велику кількість пташенят. Згодом у Нацпарку "Тузлівські лимани" відбулося кільцювання пташенят рожевих фламінго.

Фото: Національний природний парк "Тузлівські лимани"

Також у Миколаївському зоопарку з'явився новий довгожитель-рекордсмен – рожевий фламінго.

Минулого літа "Рубрика" відвідала Національний природний парк "Тузлівські лимани". Зараз це єдиний національний парк, не окупований росіянами, що знаходиться на чорноморсько-азовському узбережжі. 

У попередньому матеріалі ми порушили проблему згубного впливу війни на довкілля парку. Однак, як ми знаємо, у природі все взаємопов'язано, і екологічні проблеми, що існували у парку до початку повномасштабної війни, не зникли, а деякі — поглибилися. 

Також "Рубрика" поспілкувалася зі вченими та фахівцями для того, щоб дізнатися, як працювати над їх вирішенням в умовах війни, і яких заходів необхідно вжити, щоб не погіршити поточний стан речей і навіть більше. Читайте докладніше в нашому матеріалі: "Лимани можуть зникнути назавжди: що потрібно зробити для природних парків України, щоб не втратити їх?".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: